A csütörtöki testületi ülés előtt demonstrálnak a városháza előtt a mélygarázs átadásáért

Az elmúlt napokban sok felé lehetett találkozni azzal a szórólappal, amelynek szövege szerint a szervezők, akik magukat a mélygarász károsultjaiként hirdetik, a most csütörtöki testületi ülés előtt nyolc órakor a városháza bejáratánál petíciót akarnak átadni a városvezetésnek. Tiltakozó akció korábban is volt, bár nem nagy sikerrel: a mélygarázsról folyamatosan zajlanak a tárgyalások, ám egyelőre nem sikerült megegyezni az ügyben fontos szerepet betöltő Raiffeisen bankkal.

Az akció szervezői egy másik, szintén széles körben terjesztett szórólapon emlékeztetnek rá, hogy a városvezetés többször is arról számolt be, a tárgyalásokon folyamatosan közelednek egymáshoz az álláspontok.

Korábban úgy tűnt, hogy már az idén tavasszal sor kerülhet a mélygarázs megnyitására és a felszín rendezésére. Augusztusban viszont kiderült, hogy még mindig vannak megoldhatatlannak látszó problémák a felek között. “A lakosságnak joga van megtudni: mi az igazság, miért nem fejezik be négy éve a mélygarázst?” – olvasható a szórólapon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Fördős Attila polgármester többször is nyilatkozott a témáról. Lapunknak nemrég azt mondta: városvezetőként csak olyan szerződést hajlandó aláírni, amely kellő biztosítékokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a város az átadás után sem kerül hátrányos helyzetbe, sem jogilag, sem pénzügyileg.

A csütörtöki testületi ülés meghívójában szerepel napirendi pontként tájékoztató a mélygarázsról folyó tárgyalásokról. (munkatársunktól) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments