Döntött a képviselőtestület: továbbra is maradnak az iskolák városi fenntartásban

Hosszúra nyúlt, de kevés vitával tűzdeltre sikerült a nyári szünet utáni első testületi ülés. Egy kérdés azonban megosztotta a képviselőket: ez a tiltott közösség elleni magatartásról szóló rendelet módosítása volt. Deákné dr. Szarka Anita aljegyző (képünkön) előterjesztésével – miszerint polgárok kérésére több közterületen is megtiltanák a dohányzást, alkoholfogyasztást és a közlekedéstől eltérő módon folytatott gördeszkázást, korizást és biciklizést – nem mindenki értett egyet. Az ülésen mindenki jelen volt. 

Napirend előtt: díjazták a kiváló diákokat

A csütörtökön megtartott tanácskozás előtt először a Vác Város Kiváló Diákja elismerések átadására került sor. A fiatalok méltatását a nyugdíjba vonuló osztályvezető, Mártonné Pogány Zsuzsanna ismertette, a díjakat a polgármester adta át.

A napirend elfogadása előtt – mint mindig – most is a polgármester és a bizottságok hatáskörében hozott döntésekről, továbbá a lejárt idejű határozatok végrehajtásáról esett szó: a Váci Távhő Kft 361 olyan fogyasztó tartozását adta át a DHK Zrt-nek behajtásra, akik 120 napon túli tartozást halmoztak fel; sem a volt laktanya területére, sem a Karacs kollégium értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett érvényes ajánlat, így a pályázatok eredménytelenül zárultak; aláírásra került a Bernáth Kálmán Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskolával kötött közoktatási megállapodás; az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok pályázatán Vác a kért 200 millió forintos összegből közel 110 millió forintot kapott. Szintén szóba került a kórház átadás-átvétele, az M2-es autóút beruházása és a vágóhíd bontása is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

További részletek a Váci Napló 77-es, keddi lapszámában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments