KÉZILABDA: férfi csapatunk történelmi sikere az első hazai első osztályú meccsen!

Vácott először rendeztek élvonalbeli kézimeccset, és a helyi csapat meg is adta a módját az ünneplésnek, hiszen a vendég, jóval esélyesebb Csurgó ellen tudtak diadalmaskodni: IPG Hungary-Vác-Taxi2000 – Csurgó 26-25 (14-14). A sportcsarnokban  teltházas lelátó előtt folyt a meccs, s a győzelemben a közönség szurkolásának is nagy része volt.

Váci KSE: VITÁRIS (k) – Munkácsi 2 (1), Szabó 1, BAJORHEGYI 6, Korsós 1, NIKOLICZA 2, CSÁSZÁR 4. Csere: NAGY (k) – PÁL 6 (1), KÖKÉNY 2, GÁBORI 1, Tyiskov 1, Simányi. Edző Rosta István.

Kiállítások: 2, illetve 2 perc. Hétméteresek: 3/2,  illetve 2/1.

Sosem látott közönség előtt készült NB I-es bemutatkozására csapatunk. A bajnoki dobogóra hajtó Csurgó ellen szerettük volna megmutatni, hogy a balatonfüredi vereség után több van bennünk és igenis át tudjuk lépni saját árnyékunkat. A remek hangulatú, fordulatos mérkőzésen többször sikerült 3 gólos előnyt szerezni, de a rutinos vendégek mindannyiszor, hibáinkat kihasználva, kiegyenlítettek. A hajrában egy újabb fordulatot követően pedig már a vezetést is átvették, de hihetetlen akarattal, a belelkesült közönség támogatásával sikerült megszereznünk a győzelmet. Több játékosunk is a maximumot nyújtotta, a kapuban például Vitáris Norbert (képünkön) remekül védett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Ez volt a Vác első NB I-es sikere!

A játéknap másik meccsén a Gyöngyös nem bírt a Tatabányával: az eddig nyeretlen hazaiak 23-23-at játszottak, vagyis még várni kell az első gyöngyösi sikerre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments