Mindszentyre emlékeznek Vácon az Ars Sacra keretében

A váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény az idei esztendőben Mindszenty József bíboros, hercegprímás születésének 120. évfordulója évében megemlékezik az Ars Sacra keretében, a szakrális művészetek hetében, szeptember 15. és 23. között Esztergom érsekének mindössze három és fél évig tartó tevékenysége idejében a Váci Egyházmegye területén történt lelkipásztori látogatásairól.

A rendezvénysorozat a hétkápolnai búcsúval kezdődik szeptember 15-én, szombaton. Az esti szentmisét követően a Templomok éjszakája keretében, 20 órakor kezdődik a szentségimádás az egyházért, hazánkért, magyar népünkért, a Szűzanya közbenjárását is kérve. Az elmélkedéseket Stella Leontin főesperes, kanonok, címzetes prépost tartja.

Másnap, 16-án, vasárnap délután 16 órakor az egyházmegyei múzeumban, a nagypréposti palotában (Március 15. tér 4.) kamara-fényképkiállítás nyílik Mindszenty József bíboros, hercegprímás Váci Egyházmegyében tett útjairól.

A püspöki palota kertje és termei, valamint a többszintes pincerendszer  vezetéssel megtekinthető szintén szeptember 16-án 10, 11, 14 és 15 órakor. További információ Sátori Lászlónénál a 06-20/974-2458-as telefonszámon.

A hét befejezéseként 22-én, szombaton a székesegyházban a 18 órai szentmisét követően Tarits Péter szlovákiai magyar író monodrámáját adják elő: Állok Istenért, Egyházért, hazámért – Mindszenty József oltárköve címmel.  (Váci Egyházmegye/Magyar Kurír) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments