Egymillió csillag – Kanyó Zsolt paralimpikon a fővédnök

Kanyó Zsoltot, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét, a londoni paralimpián részt vett kerekesszékes gerelyhajítót kérte fel a váci Szent Anna Karitász arra, hogy fővédnökként támogassa az Egy millió csillag a nélkülöző családokért elnevezésű kampányt. Az egyházi, karitatív szervezet idén már harmadik alkalommal hirdeti meg adománygyűjtő akcióját Vácott. Ismét a megszokott helyeken kezdődik meg a gyűjtés.

A jelentősebb helyi üzletek, iskolákban, valamint a város főterén jelenlévő önkéntesek az elkövetkező hetekben gyűjtik a pénzbeli felajánlásokat.

Az akció célja, hogy a rászoruló családok számára szebbé varázsolják a karácsonyi ünnepeket. Mint azt a Szent Anna Karitász képviselőjétől, Tomori Páltól megtudtuk: az összegyűlt adományokból látják vendégül a Madách Imre Művelődési Központban december közepén a rászoruló váci családokat egy ebédre. A meghívottak egy tányér leves és sütemény elfogyasztása után tartós élelmiszerekből álló csomaggal térhetnek haza. Minden adományozó pedig egy-egy gyertyát kap ajándékba – hasonlóan mint az elmúlt két esztendőben. A gyertyák karácsonykor történő meggyújtásával pedig mindenkinek eszébe juthatnak a rosszabb helyzetben lévő, az ünnep idején is nélkülözni kényszerülő embertársaik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Kanyó Zsolt (képünkön) elmondta: örömére szolgált a felkérés, melyre azért is mondott igent azonnal, mert megtapasztalhatta, hogy mennyi segítőkész, jószándékú ember él Vácott, akik annak idején, az idei paralimpiára való felkészülését támogatták.

– Igy, most ezzel egy kicsit én is visszaadhatok abból a segítségből embertársainak, amit én kaptam – mondta.

Tomori Pál felhívta még a figyelmet arra is, hogy a Karitász szervezésében véradás lesz Vácott december 17-én, s az önkéntes véradók egy zacskó szaloncukrot kapnak ajándékba. A volt városi képviselőként is ismert Tomori Pál arra emlékeztette a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy 2010-ben Fördős Attila polgármester felesége, tavaly pedig Bednarik Anasztázia orgonaművész látta el a fővédnöki tisztséget. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments