A Szent Korona ünnepe: január 6-án 10 órától Verőcén

Szent Korona2011. január 6-án ünnepeltük 33. évfordulóját annak, hogy pontosan 33 év távollét után végre hazaérkezett a Magyar Szent Korona. Ez a pillanat duplán hordozta magában a krisztusi impulzust és sejteni engedte, hogy már senki és semmi nem állhatja útját a nemzeti feltámadásunknak. Ezzel a hittel szerveztem meg a Nemzeti Feltámadásunk Ünnepét Verőcén, mely ünnepségnek a Géza fejedelem Református Általános Iskola és a sportcsarnok adott méltó helyszínt.

Egy esztendővel később azt szeretettem volna elérni, hogy legyen legalább állami ünnepe a Magyar Szent Koronának. A döntéshozók még csak nem is tárgyalták a képviselői indítványt. Mintha valami rejtélyes félelem lappangna a mélyben, mintha az ember azt gondolná, hogy maga képes uralni Isten szent akaratát.

Mintha vitatható lenne a Magyar Szent Korona legfőbb közjogi méltósága…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Lassan itt van újra január 6. s gondoljon bárki bármit, mi egyre többen tudjuk már, hogy Isten e világi „képmása” Őfelsége Magyar Szent Korona, kizárólagos forrása az élet szentségének, s így az egész, bűnbe zuhant emberiség egyedüli megmentője. Ezért mi most is ünnepelni fogunk. Ugyanott, ahol a nemzetünk feltámadásában vetett hittel ünnepeltünk – Verőcén.

Volt idő, mikor még mindenki tudta, hogy Szent Korona alatt, az Ő Felsége alatt van a teremtett világban a helye. Aztán a híjúságba, kapzsiságba, erkölcsi romlásba zuhant emberek elfordultak Istentől és félelmükben tovább zúzták Isten gyönyörű világát. Ezért Isten elküldte egyszülött fiát, a Megváltót. Ezt sem értették meg az emberek…

Mi, akik ezen a napon hittől ragyogó tekintettel ünnepelünk, mi tudjuk, hogy egy út áll előttünk. Egyetlen egy. S ezen az úton Isten vezet bennünket, az Élet Koronájával, a Magyar Szent Koronával. (Nirschné Henn Edith – Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments