A Vegetát eddig csak fűszerként ismertük, meglátjuk, mit tudnak ellenünk a pályán

kézilabdaIdegenben játszik női csapatunk a hétvégén. A KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésére kerül sor: HC Podravka Vegeta – Váci NKSE. A meccset szombaton 14:15-től játsszák, a hivatalos információk szerint a hazaiak hetven jegyet biztosítottak a váci drukkereknek, ezek az utolsó darabig elfogytak, tehát mintegy két busznyi váci szurkoló kíséri el a csapatot. A tervek szerint a mérkőzést élőben közvetíti a DigiSport 2, valamint az ehftv.com-on is megnézhető.

A Váci NKSE a Lokomotiva Zagreb búcsúztatása után, újabb horvát ellenféllel, a bajnok Podravka Vegeta csapatával mérkőzik meg a Kupagyőztesek Európa Kupájának nyolcaddöntőjében. Csapatunk honlapja szerint a kapron-cai együttes meghatározó szerepet játszik az európai kézilabdaéletben, hiszen évek óta rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligája mezőnyének, ahol nem is szerepeltek rosszul. A mostani szezonban is ismerős lehet a magyar kézilabdabarátok számára, a Podravka BL szereplése, ugyanis egy csoportban szerepeltek a Győr csapatával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A horvát együttes több kulcsemberét elvesztette az elmúlt időszakban. Az iránytó Miranda Tatari még az elmúlt év végén szenvedett térdsérülés, így az szerbiai Európa-bajnokságot is kihagyta. Ott volt viszont Szerbiában Sanja Damnjanovic, aki a múlt héten szenvedett lábujjtörést a Krim Ljubljana elleni edzőmeccseik alatt. A hírek szerint a rutinos jobbszélső, Anita Gace is bokasérüléssel bajlódik, az ő játéka is kérdéses a szombati mérkőzésen.

Koprivnica Podravka Vegeta kézilabda csapat

A sérülések ellenére is el lehet mondani, hogy egy komoly játékerőt képviselő együttes vár csapatunkra

A Koprivnica a sérültek pótlására kölcsönvette a szlovén Krim Ljubljana csapatától a balátlövő Maja Sont, akit még a nevezési határidő utolsó napján sikerült beneveznie ellenfelünknek.

A Váci NKSE péntek reggel indul útnak Horvátországba, délután már a helyszínen gyakorol Gulyás István csapata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

– Egyik szempontból jó hír számunkra, hogy a kulcsembereik sérültek, de másik szempontból ez nehezítette a felkészülésünket, hiszen nem tudjuk, hogy pontosan hogyan pótolják őket a játékban. A taktikai mozgásaik valószínűleg nem fognak változni, így azokból próbáltunk készülni. Nagyon szeretnénk egy olyan eredményt, hogy Vácott dőlhessen el a továbbjutás kérdése – mondta Gulyás István a szombati mérkőzésről a klub honalpjának nyilatkozva.

A váciak legutóbbi mérkőzéseit nézve van esélyünk arra, hogy szors eredményt érjünk el, amely megadja az esélyt arra, hogy sikeresen vegyük az akadályt a nyolcaddöntőben. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments