Új csekkeket küld az Elmű: ne fizessék be az előre kiküldötteket!

csekkA korábban megküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat nem kell befizetni, azok helyett új példány készül – közölte az Elmű-Émász, hozzátéve, hogy ha valaki ezeket a számlákat befizette, és nem tesz semmit, a többletet jóváírják, de az ügyfélszolgálaton kérheti a különbség visszautalását is. Az Elmű-Émász társaságcsoport helyesli a Fidesz kezdeményezését a villamosenergia-számlázás 2008-as jogszabállyal bevezetett rendszerének módosítására.

Németh Szilárd, a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője szombati sajtótájékoztatóján közölte: már hétfőn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelező legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történik az árképzésben.

Elmondta, az elmúlt napokban 100-110 megkeresést kaptak, ezek 90 százaléka az Elmű számlázási gyakorlata ellen emelt kifogást. Németh Szilárd tájékoztatása szerint többen szóvá tették, hogy a társaság három hónapra előre kiküldte tavalyi áron kiszámított számláit, illetve sokak szerint az Elmű telefonos rendszere nem engedi bediktálni az új óraállásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A felvetett problémákra reagálva az Elmű-Émász társaságcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: valóban voltak olyanok ügyfelek, akik jelezték, hogy mérőóraállásukat az Elmű telefonos rendszere nem fogadja el. Ezzel kapcsolatban a cég arra hívja fel a figyelmet, hogy ügyfélszolgálatuk 0640-383838-as telefonszámán két különböző menüpontban lehet mérőállást bejelenteni. Az 1-es pontban a szokásos havi időponthoz tartozó adatokat lehet megadni, míg az árcsökkenés miatti rendkívüli mérőállást a 2-es menüpontban.

A cég magától értetődőnek nevezte, hogy január 1-je óta az új árak szerint számláznak, jelezve, hogy a januárban érkező, de még a decemberi fogyasztást tartalmazó számla természetesen a régi árat tartalmazza.

A hónapon túlnyúló számlákat automatikusan megosztják, azaz ha valakinek a számlája például a december 10-től január 10-ig tartó időszakra szól, úgy 21 napot a régi, 10-et pedig az új díj alapján számolnak el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

A korábban megküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat nem kell befizetni, azok helyett új példány készül – közölte az Elmű-Émász, hozzátéve, hogy ha valaki ezeket a számlákat befizette, és nem tesz semmit, a többletet jóváírják, de az ügyfélszolgálaton kérheti a különbség visszautalását is. (MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments