Focizűrök: Héger József van birtokon belül, John Marshall viszont hajlandó pénzt adni a csapatnak

labdarúgásSzombaton teljesen egyértelművé vált, hogy nem jöhet létre megegyezés a váci labdarúgásban főszerepet vállalni akaró John Marshall és az elmúlt években ugyancsak fontos szereplővé előlépett Héger József között. Az is biztos, hogy a városvezetés semmilyen formában nem hajlandó a jelenlegi tulajdonossal tárgyalni és együttműködni, s kilátásba helyezték végső esetben a pályahasználati engedély visszavonását  – hangzott el a szombati sajtótájékoztatón.

Különös sajtótájékoztatót tartottak szombaton este a stadion klubházában. A női kézilabda csapat mérkőzése utánra összehívott rendezvényen ugyanis ott volt csaknem a teljes csapat és a szakvezetők jórésze is. A megjelenteket Bodonyi Béla, a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke, az NB II-es gárda klubigazgatója köszöntötte, majd Pető Tibor alpolgármester – ezúttal hangsúlyozottan mint az egyesület elnökségi tagjaként – dokumentumok bemutatásával értékelte a kialakult helyzetet.

Peto_Tibor_152582 (1)Pető Tibor elmondta: korábban közvetítőként részt vett a Héger József és John Marshall között zajló tárgyalásokon, de mivel nem jött lére a várt megállapodás és szerinte Héger József olyan kijelentéseket tesz, amelyek „átütötték a határt”, nem hagyhatja szó nélkül az elhangzottakat.

Korábban a városvezetés azért vállalt szerepet az egyesület elnökségében, hogy ezzel is jelezze, nagyon fontosnak tartja annak a mintegy négyszáz gyermeknek a sorsát, akik a különböző utánpótlás csapatokban játszanak. Hamarosan azonban kiderült, hogy az egyesületnek mintegy 20 millió forintos tartozása van. Egy szerződésere hivatkozva Pető Tibor azt mondta: a dokumentum azt bizonyítja, hogy Héger József azért jött Vácra, hogy a később bevezetett TAO-s pénzekhez hozzájusson. Az is egyértelmű, hogy Héger József a finanszírozásként a cégbe betett pénzért cserébe egy váltót kapott, ehhez készfizető kezesként belépett az utánpótlással foglalkozó egyesület is, amelynek akkor még – a másodosztályú csapatot fenntartó kft ügyvezetői posztja mellett –  Ofella Zoltán volt a vezetője. Mivel a váltót be akarták váltani, de nem tudták, a követelést eladták egy behajtó cégnek, amely 2012. július 19-én felszámolást kezdeményezett az egyesület ellen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Ebben a nehéz helyzetben jelent meg John Marshall a váci foci környékén.  Az angol befektető 42,5 millió forintos vételárat ajánlott az NB II-es jogokkal rendelkező kft-ért és vállalta, hogy elengedik az egyesület 20 milliós tartozását. „Nagyon szeretnénk, hogy Vácon a TAO-szivattyú megszűnjön” – tette hozzá Pető Tibor.

sajtótájékoztató – Pető Tibor

HANGFELVÉTEL: Pető Tibor nyilatkozata a sajtótájékoztatón

Héger József korábban többször is azt mondta – lapunknak is megerősítette ezt az állítását -, hogy a város az ígéretek ellenére a mai napig nem adta ki a stadionhasználati hozzájárulást a csapatnak, s ezzel tönkreteszi a váci labdarúgást. Pető Tibor a sajtótájékoztatón bemutatott egy dokumentumot, amely szerinte azt igazolja, hogy már tavaly kiadták a hozzájárulást, amely határozatlan időre szól. „Héger Józsefnek azonban elmondtam, hogy ha nem sikerül ezt a vitás kérdést rendezni és minden így marad, akkor én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a pályahasználati hozzájárulás visszavonásra kerüljön” – egészítette ki mondandóját Pető Tibor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Az elnökségi tagként jelenlévő alpolgármester említést tett egy B-verzióról, amelynek részleteiről azonban nem beszélt. Egy biztos, hogy a jövőt nem Héger Józseffel képzelik el.

John Marshall és Pető Tibor a sajtótájékoztatón

John Marshall és Pető Tibor a sajtótájékoztatón. A jövőt Héger József nélkül képzelik el

John Marshall arról beszélt, hogy egri szerepvállalása nem jelenti azt, hogy a váciakat cserben hagyja. Továbbra is megpróbál megegyezni Héger Józseffel, de akár sikerül, akár nem, kész anyagilag is támogatni a csapatot. Szerinte a két klubban vállalt szerepe létrehozhat egy B-verziós megoldást is.

Lapunk kérdésére, hogy mi várható konkrétan a közeli és a távoli jövőben a csapat háza táján, lejátssza-e tavaszi meccseit a gárda, ha igen, hol és például ki finanszírozza a klubot, Bodonyi Béla azt mondta: ezeket a kérdéseket a többségi tulajdonosnak kellene feltenni, aki nincs jelen – ezzel nyilván Héger Józsefre célzott. John Marshall pedig úgy fogalmazott: technikailag a kft valóban még mindig Héger Józsefé, de személyes felelősséget érez a csapatért. Az elmúlt hónapok tárgyalásai azonban Héger József miatt megrekedtek. Nemrég egy feltétellistát küldött, amire a választ megfogalmazták és eljuttatták hozzá. A péntek délutáni határidőig azonban semmilyen reakció nem érkezett. „Az én B-verzióm nem azt jelenti, hogy kivonulok Vácról és elmegyek máshová” – fogalmazta meg az angol befektető, aki ígéretet arra, hogy továbbra is anyagilag támogatja a klubot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Megkerestük Héger Józsefet is, aki a sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta: a többször is szóba került stadionhasználati engedély valójában lejárt, az a dokumentum, amely az MLSZ-nél van, a december 31-i határidőt tartalmazza. Amennyiben a városvezetés visszavonja a hozzájárulását, és a csapat nem használhatja a stadiont, más pályát keres a mérkőzések számára. A finanszírozást firtató kérdésünkre pedig azt mondta: a labdarúgók amatőr szerződést írtak alá, eszerint nulla forintért játszanak.  Fizetés tehát nem lesz, de meccsprémiumról szó lehet.

A John Marshallal folyó tárgyalásokról Héger József azt mondta: ha az angol befektető ügyvédi letétbe tesz mintegy 45 millió forintot, amelyből megoldható a csapat finanszírozása, hajlandó tárgyalni egy olyan lehetőségről, amely elvezethet ahhoz, hogy John Marshall legyen a klub fő tulajdonosa. Ez szerinte oly módon valósítható meg, hogy a Dunakanyar-Vác Kft-ből kiválik egy új társaság, amely magával viszi az NB II-es licencjogokat is. Leszögezte: a Dunakanyar-Vác Kft többségi tulajdoni részét nem hajlandó eladni az angol befektetőnek. (Furucz Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments