Megalakult a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör Egyesület: a fő cél a vízisportok támogatása összefogással

Török László és Kammerer ZoltánMint arról korábban beszámoltunk, a váci és Vác környéki sportbarátok megállapodtak abban, hogy a kajak-kenu sportág nehéz anyagi körülményeire való tekintettel összefogást kezdeményeztek azért, hogy az ide versenyszezont anyagilag támogassák.  Most újabb előrelépés következett: megalakult a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör Egyesület, melynek elnöke Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó lett, aki nem mellesleg városunk szülöttje is.

Kammerer Zoltán lapunknak elmondta: azért állt a kezdeményezés élére, mert nagyon jónak tartja, hogy segíteni akarják a vízisportokat Vácon.

– Közel 25 éve kajakozom. Az utóbbi időben figyelemmel kísérem a váci kajak-kenu sportot. Sok barátom van a helyi sportolók között, és örülök, hogy a továbbiakban nem csak figyelője, hanem aktív résztvevője és segítője lehetek a helyi sportéletnek. A fiam is itt focizik. Szerintem a váci sportágakat minden irányban fel lehetne lendíteni ehhez hasonló összefogással. Úgy érzem, hogy ebben a most megalakult csapatban jó a lendület, és ezért is álltam én is melléjük – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Török László, aki részt vesz az elnökségben, szintén fontosnak tartja az összefogás jelentőségét.

– Engem, mint korábbi sportvezetőt és gazdasági szakembert kértek fel a részvételre. Én is úgy érzem, hogy ebben a közösségben a helyem. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, bár minden sportág dicsekedhetne ilyennel. Egy olyan dolog élére szeretnénk állni ezzel a kezdeményezéssel, amely a váci sportéletnek egy példamutató formája lehet, és példamutató módon támogathatja egy vagy több egyesület munkáját – fogalmazta meg véleményét Török László.

Az egyesület alapító okiratában is megfogalmazott célok között szerepel többek között a váci kajak-kenu sport népszerűsítése, a közösségi és egyéni sporttevékenység anyagi támogatása, a hagyományok ápolása, szabadidős tevékenységek szervezése és egy helyi munkacsoport létrehozása is. A kezdeményezést támogatja Fördős Attila polgármester, aki mint tiszteletbeli elnök vesz részt a szervezetben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A szervezet már tárgyalásba kezdett több vállalkozással annak reményében, hogy ők is beszállnak a vizes sportok támogatásába: a Vácfruit Kft-vel, a Junior Vendéglátó Zrt-vel, a Főtér Terasz Kft-vel (Barlang Étverem), a Szelence Képviseleti Kft-vel és a Klimász Kőfaragó Műhellyel.

Az egyesület elnökségi tagjai lettek: dr. Redlné dr. Mészáros Ildikó, Alpári György, Klimász János, dr. Schmuczer István és Török László. A szervezet titkárnak Hidvégi Vincét választotta meg.

Sok sikert kívánunk a szervezet tevékenységéhez! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments