Alekosznak vissza kell adnia az RTL-nek a lakást

AlekoszVissza kell adnia budapesti lakását Alekosznak az őt beperelő RTL Klubnak, miután a szerződést megszegve egy másik tévécsatornához szerződött – áll a Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítéletében. A bíróság egyben visszautasította a tévétársaság kérelmét, hogy Alekosz minden nyereményét adja vissza. A Magyar RTL Televízió Zrt felperesnek N. Alekosz alperes ellen kártérítés és járulékai iránti perében 2012. augusztus 15. napján nyújtotta be keresetét.

Abban többek között a Való Világ elnevezésű játékban az alperes részére kifizetett, illetve átadott valamennyi díj és jutalom visszakövetelését kérte. Kérte egy budapesti ingatlan tulajdonának visszaadását, a nyereményként átadott gépkocsi értékének visszafizetését is. Kereseti kérelme összegszerűségben 35 millió forint értékű volt – olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A bíróság április hó 18-án, a lefolytatott bizonyítási eljárás után egy éven belül meghozta elsőfokú, nem jogerős ítéletét. A bíróság ítéletével kötelezte az alperest a perbeli, 20 millió forint értékű Budapest, VIII. kerületi ingatlan tulajdonjogának visszaadására (az eredeti állapot, a felperesi tulajdon helyreállítására). Kötelezte tovább 1,6 millió forint perköltség megfizetésére, ezt meghaladóan a felperes további kereseti kérelmeit elutasította.

A bíróság a felek között létrejött szerződést a felperes által előre, egyoldalúan elkészített általános szerződési feltételeket tartalmazó jogügyletnek minősítette. Az ingatlan ajándékozására vonatkozó szerződés vonatkozásában megállapította, hogy az nem ajándékozási szerződés, tekintettel arra, hogy azt az alperes a műsorban való meghatározott tartalmú szolgáltatásaiért, részvételéért kapta, annak megnyerése fejében.

Alekosz és VV Gigi

Alekosz és Gigi a Való Világban. Gigi Alekosz hónalját borotválja

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az alperes szerződésszegését érdemben (engedély nélküli televíziócsatorna váltása) nem vitatta, azt a felperes többszöri írásbeli felszólítása ellenére tette meg. A bíróság rámutatott arra, hogy a szerződésszegés szankciójaként kikötött hátrányok alól az alperes nem mentesülhet, a szerződésszegés nem lehet számára előnyösebb, mint a szerződés rendelkezéseinek megtartása.

Ezt meghaladóan a bíróság valamennyi díj visszafizetésére vonatkozó rendelkezést többek között arra tekintettel utasította el, hogy az eltúlzott mértékű volt a fenti jogkövetkezményen túl, illetve azok részben érvényesen nem kerültek kikötésre a felek szerződésében. Utalt a bíróság arra is, hogy a felperes egyoldalú szerződési kikötése, amellyel valamennyi díj és ajándék visszafizetésére lenne köteles az alperes, indokolatlan és egyoldalú előnyt biztosított a felperesnek, az RTL Klubnak, amely így érvénytelen, arra a felperes jogot nem alapíthatott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Az ítélet nem jogerős. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments