Váci tűzoltók futottak a lépcsőn Berlinben: 14. hely

Berliner Firefighter Stair Run - tűzoltó lépcsőfutásAz elmúlt hétvégén szervezték meg a harmadik Berlin Firefighter Stair Run elnevezésű lépcsőfutóversenyt, amelyen hagyományosan a legjobb tűzoltók vesznek részt.  Magyarországról egy pécsi és egy váci csapat vett részt a versenyen, melynek érdekessége, hogy hazánk mellett számos európai ország csapata, és az Amerikai Egyesült Államok legjobb tűzoltói is részt vettek. A négyszáz induló közül a pécsi csapat az előkelő harmadik helyezést érte el. A váci csapat tagjai, Bársony Antal és Farkas Csaba a 14. helyen végeztek 7 perc 21 másodperccel.

A tűzoltóknak egy 39 emeletes hotel toronyépület legfelső szintjére kellett minél gyorsabban felfutniuk, teljes védőfelszelésben, légzőkészülék használatával. Tovább nehezítette a versenyt, hogy indulás előtt körbe kellet futniuk az épületet, majd a 20. emeleten keresztül is kellett futniuk az épületen. Mindkét csapatnak a nagyszámú induló miatt több tűzoltót is meg kellett előznie a szűk lépcsőházban az előrejutás érdekében, s ez szintén nehezítő körülményt jelentett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A pécsi csapatban Plósz Balázs és Molnár Máté, mindössze fél másodperccel lemaradva a második helytől és mindössze öt másodperccel az elsőtől a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A versenyt 6 perc 22 másodperc alatt teljesítették – írja a pecsiujság.hu.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments