Újra tilos engedély nélkül árusítani az utcán

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOktóber 15-től három új tényállással egészült ki a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásokról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. II. törvény – hívja fel a figyelmet a Váci Rendőrkapitányság.

Mindhárom magatartás a közterület jogellenes használatához köthető. A korábbi jogszabály jogosulatlan kereskedelemi tevékenységként fogalmazta meg azt a magatartást, ha valaki engedély nélkül árusított közterületen. Az új tényállást jogosulatlan közterületi értékesítésként emelte be a jogalkotó a törvénybe.

Eszerint aki közterületen a kereskedelemről szóló törvény szerinti közterületi értékesítést jogosulatlanul végez, szabálysértést követ el.  Tehát az állami és önkormányzati tulajdonban lévő közterületen történő kiskereskedelmi tevékenységhez közterületi hozzájárulás szükséges, és az erről szóló határozatot az árusító személy köteles a helyszínen magánál tartani. Ám az is megvalósítja a szabálysértést, aki az engedélyben foglaltaktól bármilyen módon eltér.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

További tényállásokat is megfogalmaz a módosítás. Ezek szerint, aki a tulajdonos vagy a rendelkezésre jogosult hozzájárulása nélkül közterületen építményt épít, illetve aki az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályait megsérti, szintén szabálysértést követ el. Ez utóbbi tényállás csak külön jogszabályban meghatározott területekre vonatkozik. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments