Befejeződött az őszi balesetmegelőzési kampány

rendőrségi közúti ellenőrzés-370A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (PMBB) az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen (OBB) sikeres közlekedésbiztonsági akciósorozatot szervezett október 1. és december 15. között a Látni és látszani elnevezésű kampány részeként.

Az akció keretében a résztvevő szervizekben lehetőség nyílt a személyautók, tehergépjárművek, valamint a motorkerékpárok világítástechnikai berendezéseinek térítésmentes átvizsgálására, melyről a szerviz minden esetben igazolólapot állított ki, és amelyet a gépjármű vezetője be tudott mutatni a közúti ellenőrzés során az intézkedő rendőrnek.

Emellett a gépjármű-tulajdonosok – ugyancsak ingyenesen – megvizsgáltathatták látásukat a programhoz csatlakozott optikákban.

A kampány november 7-től december 15-ig terjedő időszakában fokozott rendőri jelenlétet tapasztalhattak az autósok az utakon Pest megyében. Az ellenőrzések célja elsősorban a világítástechnikai berendezések működőképességének vizsgálata, azok rendeltetésszerű használatának biztosítása volt. A gépjárművek kivilágítására vonatkozó szabályok megsértése miatt több mint 900 fővel szemben intézkedtek a rendőrök, ezen belül főleg figyelmeztetésben részesítették a sofőröket, amennyiben a szabályszegést a helyszínen meg lehetett szüntetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Az akcióhoz kapcsolódóan a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 15-től a fokozott ellenőrzés végéig, december 15-ig hetente jelentkező nyereményjátékkal kedveskedett az érdeklődőknek, ezáltal népszerűsítve a program célkitűzéseit. A PMBB Facebook oldalán hetente közzétett teszteket nagy számban helyesen kitöltő, és visszaküldő játékosok között értékes ajándékokat sorsoltak ki a szervezők.

A másfél hónapos akció sikeréhez nagyban hozzájárult az is, hogy a tapasztalatok szerint az autósok túlnyomó része már a Látni és látszani kampányt megelőzően felkészítette gépkocsiját a megváltozott időjárási és útviszonyokra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments