TeSzedd! Helyi koordinátorok jelentkezését várják

teszedd-headerAz idei évben is megszervezi a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából. Az eseményre május 9-11. között kerül sor szerte az országban.

Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma minden eddigi határait átlépi, amellett, hogy háromnaposra bővül, hazánk nemzetközi porondra is lép vele. A TeSzedd! akcióval az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében a „Let’s Clean Up Europe!” („Tisztítsuk meg Európát!”) elnevezésű projekthez csatlakozik Magyarország. Május 10-én 28 európai országban tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót.

A TeSzedd! akcióba a szervezők minél szélesebb körben igyekeznek bevonni a lakosságot: az elsődleges célcsoportot az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák, valamint vállalatok, cégek, önkormányzatok, civil szervezetek és gyerekes családok alkotják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A TeSzedd! akció előkészületei már nagy erőkkel zajlanak. Várják azok jelentkezését, akik helyi koordinátorként találkozási pontot szerveznének, ezzel együtt csoportot (minimum 10 fő) regisztrálnának. Egyénileg regisztrálni és az egyes találkozási pontokhoz csatlakozni április elejétől lehet. A jelentkezés az akcióban való részvételre mindkét esetben az interneten keresztül történik. A regisztráció május 2-án zárul.

Mivel az akció során az önkéntesség népszerűsítésére is törekednek a szervezők, közreműködőink számára költségtérítést nem tudnak biztosítani, ám magukra vállalják a kézi szemétszedéshez szükséges eszközök (zsákok, kesztyűk, kötöző anyagok stb.) biztosítását, valamint az összeszedett szemét elszállítását és ártalmatlanítását.

Szemétgyűjtési akciókat szerte az országban szerveznek különböző időpontokban önkormányzatok, civil szerveződések stb. Mi ezeket a kisebb kezdeményezéseket kívánjuk összefogni a TeSzedd! keretében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Tavaly összesen 1075 helyszínen több mint 100 ezer önkéntes vett részt az akcióban, az idei TeSzedd! keretében ezt szeretnénk túlszárnyalni. Hiszünk abban, hogy minél népesebb azok tábora, akik környezettudatos módon élik a mindennapjaikat, annál többen akarnak majd csatlakozni hozzájuk!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments