Viharos hétvége: autókra dőltek a leszakadó ágak

autóra dőlt a faCsaknem húsz esetben riasztották a váci tűzoltókat a hétvégén a viharos szél okozta károk miatt – mondta a Váci Naplónak Ürmösi Károly parancsnok hétfőn délelőtt.

A legtöbb helyen kidőlt fa miatt kérték a segítségüket. „Amelyik fa nem tud meghajolni, az el fog törni” – fogalmazta meg tapasztalatait Ürmösi Károly. Két esetben, Vácott és Gödön a leszakadó ágak miatt járművek is megsérültek – tudtuk meg.

Ezért a parancsnok arra kéri az embereket, hogy ha viharos szelet jósolnak a meteorológusok, ne álljanak autóikkal fák alá. Mindent, amit a szél felboríthat, vigyenek biztonságos helyre, vagy rögzítsék megfelelően. A hétvégén a március 15-i ünnepségek szervezői a katasztrófavédelem javaslatára több esetben is gyors döntéseket hoztak a baj megelőzésére.

A hétvégén a váci tűzoltóságon tizenöten teljesítettek szolgálatot. Ez a létszám elegendő volt a feladatok megoldására, nem kellett behívni pihenő napos tűzoltókat – mondta a Váci Naplónak Ürmösi Károly. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments