Keresd a menetrendet a sofőrnél vagy a pénztárban

Volászbusz buszaHosszas előkészítés után június 1-től megváltozik a helyi buszközlekedés menetrendje. Ez nem csak az indulási és érkezési időpontokat érinti, hanem teljesen új útvonalakat is jelent. A forgalomszervezők most először döntöttek egy körjárat beindítása mellett.

Az önkormányzat és a Volánbusz között már hónapok óta folytak a tárgyalások, hiszen a döntéshozók számára egyértelmű volt, hogy a jelenlegi rendszert meg kell változtatni. A helyi költségvetésből ugyanis a buszközlekedést már nem lehetett tovább finanszírozni – a városnak jelentős tartozása halmozódott fel a közlekedési társaság felé -, olyan megoldást kellett tehát keresni, amely a fenntartható és gazdaságos megoldást kínálja.

Az új rendszerben észrevehetően, mintegy egynegyedével csökken a járatok száma és a város néhány területéről a megállók elérése is több gyaloglást igényel majd.  Ennek ellenére az előzetes felmérések szerint a két, egymással szemben közlekedő körjárat, illetve a megmaradó más járatok elegendő kapacitást biztosítanak ahhoz, hogy mindenki ésszerű időn belül eljusson úti céljához.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A Volánbusz közleménye szerint június 1-től Vác helyi közlekedésében – az önkormányzat megrendelése alapján – az alábbi vonalak megszüntetésre kerülnek, de a vonalszámok a körjáratok esetében továbbra is használatban maradnak:

► 360 Szérűskert – Nagymező u. – kórház
► 361 Telep u. – autóbusz-állomás – Szérűskert
► 362 Szélső sor – Deákvár – autóbusz-állomás – DDC

Az alábbi vonalak menetrendje változik:

► 363 autóbusz-állomás – Gombás – Sejce, lakótelep vonal menetrendje módosul, továbbá járatai 373 vonalszámmal közlekednek.
► 364 autóbusz-állomás – Március 15. tér – kórház – autóbusz-állomás vonal vonalvezetése, megnevezése és menetrendje módosul, továbbá járatai 360-364 vonalszámmal közlekednek.
► 365 autóbusz-állomás – kórház – Március 15. tér – autóbusz-állomás vonal vonalvezetése, megnevezése és menetrendje módosul, továbbá járatai 365-369 vonalszámmal közlekednek.
► 366 Gombási út – Deákvár – Alsóváros vonal járatai 376 vonalszámmal közlekednek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Az autóbusz-állomás és a DDC között a Vácról Verőce és Szendehely felé közlekedő regionális (helyközi) járatok biztosítják az eljutást a 380-as számú vonalon.

A busztársaság javasolja, hogy az utazók a menetrendet tartalmazó füzeteket kérjék, keressék az autóbusz-vezetőknél vagy pénztáraikban. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments