Vác: lesz, ahol kísérleti tankönyvekből tanulnak a diákok

tankönyvek a nyomdában-520Mintegy 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg alig egy hónap múlva a tanév. A köznevelési államtitkárság azt ígéri: augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba – írja az MTI. A váci iskolák is ebben az időpontban kaphatják meg a könyveket.

Ebben az évben újdonság, hogy 1501 iskolában kísérleti tankönyvekből tanulhatnak majd, amely már az interneten is elérhető. Szerettük volna megtudni, hogy Vácon is tanulnak-e majd diákok ilyenből, de lapzártánkig nem kaptunk választ rá.

Az azonban kiderült, hogy ezen könyvek egy része Vácon készült.

olvasd el3Szeptembertől 27-től megújuló tankönyv, valamint 21 db munkafüzet és 2 db szöveggyűjtemény, tehát összesen 50 könyv (62 kötet) jelenik meg az általános iskolák 1., 2., 5., 6. és a középiskolák 9., 10. évfolyamai számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a kísérleti tankönyvek és taneszközök elkészítését az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) végezte – áll az intézet közleményében. Szeptembertől már hat évfolyamon kell az új kerettantervek szerint tanítani: ezekhez illeszkednek a kísérleti tankönyvek. (Váci Napló)

További részleteket a Váci Napló augusztus 8-i pénteki számában olvashatnak. A kísérleti tankönyvek városi használatáról pedig most pénteken megjelenő lapunkban írunk.

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments