Megy, de marad is a Michelin: Vácott például fejleszt

Michelin babaNoha budapesti üzemét jövőre bezárja, továbbra is erőteljesen jelen marad hazánkban a Michelin – derül ki Eric Faidy, a vállalat régiós vezetőjének a Figyelő című lapnak adott interjújából. Például fejlesztik, bővítik a váci logisztikai központ kapacitását.

Az interjúban a menedzser egyebek között elmondta, hogy a válság hatására 23 százalékkal esett vissza 2007-hez képest a teherautó-abroncsok iránti igény.

Ez vezetett a gyárbezáráshoz is, amely több mint 500 dolgozót érint.

Ugyanakkor számos tevékenységük marad Magyarországon – mondta Eric Faidy. Az egyik a nagy és fejlődő nyíregyházi üzem, amely nagy teljesítményű abroncsokat állít elő. Egy másik egységük nem igazán ismert, ennek székhelye a szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Tuzsér, és a szovjet utódállamokból importál nyersanyagokat, amelyek eljutnak a legtöbb európai gyárukba. Ez stratégiai jelentőségű, a hosszú távú nyersanyagellátás része – hangsúlyozta a vezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Budapesten működik a belépő termékszegmens gyártását és értékesítését irányító egység, s Vácon egy logisztikai központ, amelynek fejlesztését, bővítését éppen pár hete jelentették be.

A teljes interjút a Figyelő hetilap október 22-i, idei 43. lapszámában olvashatja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments