Önkéntes beteglátogatókat toboroznak Vácott

Váci Egyházmegye kórházlelkészi szolgálat logóA Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata új önkénteseket keres, akik hetente időt ajándékoznak a betegeknek, az elhagyatottaknak, a meg nem hallgatottaknak, a szomorúaknak és szenvedőknek. A jelentkezés határideje: december 31.

„Olyan sokan vannak, akiket senki nem látogat meg! Olyan sokan vannak, akik senkinek nem mesélhetnek az életükről, szenvedéseikről, örömeikről! Olyan sokan vannak, akik már nem is panaszkodhatnak! Legyél emberük! Gyere, hallgasd meg őket!” – olvasható a kórházlelkészség most közzétett felhívásában.

A Magyar Kurírban megjelent cikk szerint az önkéntes beteglátogatók szolgálata igen sokrétű lehet: beszélgethetnek az arra rászorulókkal, mesélhetnek vagy újságot, könyvet olvashatnak nekik, megörvendeztethetik őket énekkel-zenével, elkísérhetik őket a kórházi szentmisére. A beteglátogatók értesítik a betegeket a szentmise lehetőségéről, és összeírják, kik szeretnének gyónni, áldozni vagy a betegek szentségében részesülni, illetve a lelkigondozóval beszélgetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Jelentkezni december 31-ig lehet az iroda@korhazlelkesz.hu e-mail címen, a 27/814-114, a 27/814-101 és a 20/519-8541 telefonszámokon, a legközelebbi kórház lelkigondozójánál, illetve a szolgálat honlapján. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments