Közel ötszáz ezer forint és 26 véradó a jótékonysági esten

Dósa Réka jótékonysági est fellépői-700December 20-án jótékonysági estet rendezett a Váci Dunakanyar Színház a leukémiában szenvedő Dósa Rékáért (képünkön középen). A rendezvény véradással és a váci Madách Imre Gimnázium öregdiákjainak műsorával kezdődött, majd színpadra lépett Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Csengeri Attila, Lukács Anita és a színház igazgatója, Kis Domonkos Márk is. Az est háziasszonya Verebes Linda volt.

A rendezvény alapötlete Rácz Viktóriának köszönhető, aki azzal a szándékkal kereste fel Kis Domonkos Márkot, a színház igazgatóját, hogy szeretné, ha énekelne egy Réka számára szerveződő jótékonysági esten. Az igazgató azonban továbbgondolta az ötletet és felajánlotta, megszervezi a gálát. A fellépő művészek gondolkodás nélkül mondtak igent a felkérésre. Sőt, olyan is volt, aki előadást mondott le azért, hogy itt lehessen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

– Nagyon megható, csodálatos és felejthetetlen este volt és boldog vagyok, hogy segíthettünk Réka gyógyulásán nem csak pénzzel, hanem ezzel az élménnyel is – mondta Kis Domonkos Márk, aki az előadás előtt ünnepélyes keretek között nyújtotta át Dósa Rékának az összegyűlt 457.500 forint pénzadományt. Az összeget egy steril szoba kialakítására szánják.

A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy felhívják a figyelmet az őssejt donorság fontosságára, illetve arra, hogy ez fájdalom- és műtéti beavatkozásmentes. Csak egy tűszúrás neked, de másoknak az életet jelenti! – szólt a szlogen. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments