Foci: az Orosháza visszalépett, a Vác a bajnok!

labdarúgásA Létavértes és a Veszprém korábbi visszalépése után a Közép-csoportban szereplő Orosháza vezetősége szombaton felmentette a labdarúgókat a munkavégzés alól, így a csapat nem áll ki az utolsó, Vác elleni mérkőzésre – számolt be róla a Békés megyei klub honlapja.

– A helyi önkormányzat a második félévben nem támogatja a csapatot működtető gazdasági társaságot, éppen ezért ha bennmaradunk, akkor sem tudtunk volna elindulni ősztől, a kieséssel pedig végképpen nincs rá mód – mondta a klub honlapján Restály György ügyvezető, aki a szombati, ESMTK elleni találkozó után (0–1) felmentette a játékosokat a további munkavégzés alól.

A csapat ennek megfelelően már pályára sem lép a szezonzáró mérkőzésén, a labdarúgók pedig szabadon igazolhatóvá válnak – írja a Nemzeti Sport online változata.

– Nyilván sokan nem tartják sportszerű lépésnek a döntést, pontosan átérzem a kozármislenyiek helyzetét, de úgy látom, mentálisan nem vagyunk olyan állapotban, hogy megnehezíthetnénk a listavezető Vác dolgát. Ha fikarcnyi esélyt láttam volna a folytatásra, bizonyára máshogyan alakul a történet, így viszont nincs értelme a további erőlködésnek. A játékosok amatőr szerződése amúgy is lejár az évad végén, mindenkinek kellő ideje lesz megtalálnia a következő állomáshelyét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Ha az ügyvezető szavainak megfelelően az Orosháza nem áll ki a 30. fordulóbeli, Vác elleni találkozóra, a szabályok értelmében a váciak 3–0-s gólkülönbséggel megkapják a három pontot, így a listavezető Duna-partiak már most bajnoknak tekinthetők az NB III Közép-csoportjában. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments