Foci: megígérték, teljesítették – bajnok lett a Vác!

Vác FC - a bajnoki cím ünnepléseBajnoki címet szerzett a Vác FC csapata az NB III Közép-csoportjában. Ezzel a klub a három évvel ezelőtti zűrös visszasorolása után teljesítette ígéretét és két szezon alatt visszakerült a második vonalba.

A csapat vasárnap az Orosháza ellen lépett pályára, s az első félidőben láthatón kocogós tempóban igyekezett készülni a második játékrész színvonalas zárására. Ezzel egy kisebb frászt hozott a szurkolókra, mert közben frissen érkeztek a hírek, hogy a rivális Kozármisleny már vezet az otthoni mérkőzésén a Monor ellen. Márpedig ha a váciak nem győznek, nincs feljutás.

Aztán sorban született három szép találat, amitől megnyugodhatott a publikum. Ez a kellemes, mosolyogtató érzés mindaddig tartott, amíg egy vendég helyzetben kapusunk a tizenhatoson belül el nem kaszálta a kilépő játékost. Tizenegyes, amit – cserénk már nem lévén – a vészkapusnak beállt Tányéros Gergő nem tudott hárítani (érdekesség, hogy a büntetőt a vendégek kapusa lőtte a váratlanul hálóőrré avanzsált mezőnyjátékosunknak). Kiváló védőnk ezt követően is többet tartózkodott a félpálya környékén, mint a kapuban, sőt, néha még cselezgetett is, amitől többekben megállt az ütő. Elég két védelmi hiba, s ha az orosháziak elég szemfülesek, ki is egyenlíthetnek – vélték többen is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

De csapatunk rutinos játékosokból áll, a megszerzett labdákat jól tartottuk meg, az ütközésekből rendre mi kaptuk a szabadrúgást. Így kocogtunk el a meccs végét jelző sípszóig, amely után fergeteges ünneplés kezdődött.

A Vác FC megérdemelten jutott fel az NB II-be, köszönhető mindez a lelkes játékosoknak, a feltételeket biztosító klubvezetésnek, Csank János vezetőedzőnek és a városvezetésnek, amely erejéhez mérten támogatta a csapatot. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments