Elítéltek építették a cellákat a Váci Fegyház és Börtönben

börtön rácsokkalHarminckét új fogvatartotti férőhelyet létesítettek a Váci Fegyház és Börtön területén évek óta üresen álló, korábban tiszthelyettes-képző iskolaként funkcionáló épület átalakításával. Az új körletrészen alacsony biztonsági fokozatú, dolgozó fogvatartottakat helyeznek majd el.

A beruházást Csóti András büntetésvégrehajtási altábornagy, országos parancsnok ünnepélyes keretek között adta át augusztus 31-én hétfőn.

Központi Gyógyszertár Vác

Az országos parancsnokság sajtóközleménye szerint a felújítás során 44 munkanapon át 23 fogvatartott, több mint 7000 munkaórában dolgozott. A részlegen található felszerelés döntő részét a belső ellátás keretében a fogvatartottakat foglalkoztató büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok gyártották. A beruházás nem ért véget, az épület két további szintjének átalakításával a közeljövőben újabb férőhelyek létesülhetnek.

Az új körletrész kialakítása mintegy 12 millió forintból, az Európa Tanács ajánlásának megfelelően, az Európai Börtönszabályok figyelembevételével történt. (Váci Napló – képünk illusztráció) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments