A migránsokról és a kormányról beszélt a váci püspök

migránsok rendőrautó mellettSajnálkozását fejezte ki Beer Miklós váci püspök annak kapcsán, hogy az egyház hallgat a szerbiai határnál épülő kerítés kapcsán.

„Ezt nagyon fájlalom, s szégyellem is magam miatta. Nagyon lassan reagálunk, szemben Ferenc pápával. Ő már első apostoli látogatása során Lampedusa szigetére látogatott el. S már azon a napon, amikor Magyarország bejelentette a kerítés építését, rögtön reagált, méghozzá ezzel a felhívásával: ’Ne építsetek falakat! Minden menekült a testvéretek!’” – jelentette ki a magyar főpap a Deutschlandfunk német rádiónak adott interjújában, amit a Vatikáni Rádió német szekciójának honlapja is idézett.

Központi Gyógyszertár Vác

A cikket szemléző Népszava online oldala azt írja: a váci püspök szerint jobban kellett volna kommunikálnia az Orbán kormánynak a szerbiai határszakaszon épülő kerítés ügyét. Ugyanakkor azt is hozzátette, „már belátom, valahogy le kell lassítanunk a menekültáradatot”. Beer Miklós szóvá tette, hogy nem volt semmiféle párbeszéd e kerítés építéséről, s elítéli azt, hogy az emberek önzésére és félelmére építenek a halálbüntetés bevezetéséről, vagy a menekültellenes plakátokkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Amikor ezeket a plakátokat láttam, sírni tudtam volna. Pont ez a kormány teszi, amely oly sok jót tett, s Magyarországot kihozta a nyomorból” – közölte, hozzátéve, úgy tűnik számára, hogy rossz tanácsadói vannak a miniszterelnöknek.

Hasonlóan keményen fogalmazott Fabiny Tamás evangélikus püspök, aki szintén azt a kérdés feszegeti: „Miért nem volt semmiféle vita a kerítés építéséről?”. Kifejti, hogy püspökként hangoztatnia kell véleményét, ám „úgy tűnik, fél ez a kormány, ha valamit bírálok, s legitimációmat vonja kérdésbe”. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments