Orvul tőrbe csaltak egy vácrátóti zöldségkereskedőt

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanA Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és rablás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik Vácrátóton csapdát állítottak egy zöldségkereskedőnek, majd őt és rokonát is megkéselték a pénzéért.

A bűnügy egyik vádlottja, egy fiatal férfi 2009 őszén a budapesti nagybani piacon kereskedőként dolgozott, de mivel rendszeresen kábítószerezett, szinte állandóan pénzhiánnyal küzdött. Az ügy másik vádlottjával, egy szintén fiatal férfival jó ismerősök voltak.

Központi Gyógyszertár Vác

A bűnügy sértettjei, egy vácrátóti zöldségkereskedő, és az unokaöccse hosszú évek óta jártak a budapesti nagybani piacra. Mindig éjszaka, ugyanazon az útvonalon mentek. A nagybani piacon dolgozó vádlottat ismerték, vele gyakran beszélgettek, így a vádlott ismerte a zöldségkereskedő bevásárlási szokásait és anyagi helyzetét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A vádlottak 2009 novemberében részletesen feltérképezték a sértettek útvonalát. Egy éjszaka Vácrátóton egy olyan útszakaszon, ahol a kereskedő mindig elhaladt, az útépítéseknél használatos forgalomterelő állványt helyeztek el. A kereskedő, aki több, mint 1 millió forinttal indult el otthonról, figyelmes lett az útakadályra. Kiszállt a teherautóból, közelebb ment az akadályhoz. A vádlottak ekkor símaszkkal a fejükön egyszerre rátámadtak és test szerte ütlegelni kezdték. A sértett megpróbálta védeni magát, és segítségért kiáltott.

A kereskedő unokaöccse meghallotta a segélykiáltást, odarohant és az egyik vádlottat nagy erővel megrúgta. Ekkor a sértettek és a vádlottak birkózni kezdtek, miközben mindkét vádlott kést rántott. A kereskedőt az egyik vádlott hátba szúrta, míg a segítségére siető rokonát a másik vádlott többször mellkason szúrta, majd egy kézi lőfegyverrel gumilövedékkel lábon lőtte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A vádlottak a teherautóból kivették a pénzzel teli táskát, és a sértetteket sorsukra hagyva elmenekültek. A mellkason szúrt és lábon lőtt sértett életét életmentő műtéttel lehetett megmenteni.

A vádlottak 2014 novemberében DNS minta alapján kerültek azonosításra, majd elfogásra. A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetésre tett indítványt a vádlottakkal szemben. ♦

[jetpack_subscription_form title="CIKKPOSTA" subscribe_text="Add meg e-mail címed, hogy azonnal értesítést kapj az új hírekről e-mailben."]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments