Nem hagyd ki: Kálmán Imre operettje a váci színházban

Cirkuszhercegnő1-700
Pankotay Péter a a Kecskeméti Katona József Színház színpadán a Cirkuszhercegnőben

Január végén két alkalommal – január 29-én és január 30-án – is műsorra tűzi a Váci Dunakanyar Színház Kálmán Imre népszerű operettjét, a Cirkuszhercegnőt. A jegyek gyorsan fogynak, ha nem akar lemaradni, érdemes gyorsan lépni!

A cirkuszban játszódó szerelmi mesében az álcázás épp olyan fontos szerepet kap, mint a grandiózus látványvilág. Mister X titokzatos kiléte sok kérdést vet fel a szereplőkben. A férfi nem más, mint Fedja Becketov, Oroszország tisztje, aki szerelmi bánatában szegődik a vándorcirkuszhoz. Beolvad a mutatványosok közé, álarcot öltve egyre nagyobb sikereket ér el, és találkozik régi szerelmével is, Fedora Palinska hercegnővel, aki időközben férjhez megy a dúsgazdag, idős herceghez, aztán özvegy marad.

Központi Gyógyszertár Vác

Ám Fedora nem ismeri fel. Intrikák sora veszi kezdetét, egy reménytelenül szerelmes, rosszindulatú férfi keveri a szálakat. Izgalmas kalandokon mennek keresztül a főhősök, míg a sok csalódás és félreértés után győz a mindent elsöprő szenvedély.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Kálmán Imre operettjének a cirkuszi vándorélet és az orosz arisztokratikus világ között zajló cselekménye meghatóan tükrözi a mindenkori művész életének tündöklését és árnyait. Az operett hangzásvilágában szőtt drámaisága ennek a káprázatos-keserű létnek többszörösen hatásos. A műfaj sajátossága szerint a szerelmi történet boldog vége megindító, a táncos-komikus szereplők virtuozitása szórakoztató, a zenei kompozíció gazdagsága felemelő.

Kálmán Imre operettjei sikerének két titka volt és van a mai napig is: a művek mögött álló, kimagasló mesterségbeli tudás és zenei műveltség, illetve az az egyedülálló képesség, amellyel a bécsi operett szentimentalizmusát a korabeli magyar könnyűzene energiájával és színes ritmikájával ötvözni tudta.

Jegyeket még a január 30-i előadásra lehet kapni! ♦

cirkuszhercegno-700

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments