Váci fitneszszalonokat és kertészeteket is ellenőrizhetnek

adóellenőrzés-700A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az évszakra és a közelgő ünnepre jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységre figyel az elkövetkező hetekben, az ellenőrzött területek közé tartozhat Vác is. A május 5-ig tartó ellenőrzési sorozatban a NAV munkatársai segítik a szabályok betartását, ugyanakkor a zugárusokat és szabályszegőket mulasztásukhoz mérten szankcionálják.

A tavaszi és húsvéti időszakban is fontos, hogy a kereskedők, szolgáltatók ügyeljenek a szabályok betartására, ne feledkezzenek meg a nyugtaadásról, alkalmazottaik bejelentéséről és arról sem, hogy csak igazolt eredetű terméket árusítsanak.

Központi Gyógyszertár Vác

A NAV munkatársai elsősorban az online pénztárgépek adatait felhasználva célzott kiválasztás alapján keresik fel a húsvéti árukat kínáló üzleteket, a jó idő beköszöntével egyre több helyen külső térrel bővülő vendéglátóhelyeket, valamint az autógumik lecserélésének időszakában a gumiabroncs szerelő műhelyeket. A jogkövetési hajlandóság növelése a cél a szépészeti és fitneszszolgáltatások, a virág- és dísznövénykertészetek, valamint az állatkereskedések körében. Kiemelt figyelmet kapnak az online piactereken forgalmazók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A március második felében indult és május 5-ig tartó ellenőrzéssorozat célja, hogy segítse a szabályok betartását és kiszűrje a zugárusokat, szabályszegőket. Utóbbiak mulasztását arányos mértékben, következetesen szankcionálja a NAV.

Az alkalmi árusoknak fontos tudniuk, hogy jövedelemszerző gazdasági tevékenységet csak adószám birtokában végezhetnek. Ezzel kapcsolatos bővebb információt a 06-40/42-42-42-es telefonszámon vagy a NAV ügyfélszolgálatain kérhetnek, továbbá a NAV honlapján olvashatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments