A bizottság tagjai megnézték és azt mondták: borzalmas!

a-gb-a-kulso-radi-uti-lakotelepen-700Sokan autóznak el szinte minden nap a Külső-Rádi úton, a volt MÉH-telep szomszédságában álló kis lakótelep mellett. Az utcafronton álló kétszintes épület szépen mutat, bár már itt-ott meglátszik, hogy hosszú évek teltek el az átadása óta. Ám ami mögötte van, az csak akkor jön szembe az emberrel, ha besétál a területre.

A volt csirkekeltető épületeiből kialakított, kis alapterületű szükséglakásokban élők egy része teljesen elhanyagolja nem csak az otthonát, hanem a környezetét is. A gazdasági-városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottság néhány tagja hétfőn bejárta a területet és ledöbbent, végül pedig egyhangú volt a vélemény: valamit tenni kell!

A kihelyezett ülést, amely végül nem hivatalos találkozóként kerül majd be a történelembe, Kiss Zsolt szocialista városatya, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte két hete a bizottság szokásos havi tanácskozásán. A többség némi vita után talált is egy közös időpontot, így került sor a hétfői helyszíni terepszemlére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A kezdeményezőn kívül Balkovics Péter (Fidesz) elnök mellett ott volt Kovács Ágnes (Fidesz), Matkovich Ilona (SZAVAD), Kászonyi Károly (Jobbik), valamint a külsős tagok: Buchwald Imre, Dobai Tamás és Vinkó Lajos mellett a városháza képviseletében Espár Péter megbízott osztályvezető is.

A legtöbben most szembesültek azzal, hogy a lakótelep gyakorlatilag úgy néz ki, mint a kívül szemre való, belül viszont nagyon rohadt gyümölcs: az utcafronton és a négyszög alakú terület többi oldalán álló, nagyjából egy évtizede állami támogatással épült szociális lakások között romos, erősen elhasznált, jobbára roma családok által lakott otthonok találhatók.

Egy-egy, nagyon kis alapterületű lakásban olykor hatan-nyolcan élnek, közülük többen elismerték, hogy nem tudják fizetni a minimális lakbért sem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

(Riportunk a bizottsági tagok látogatásáról, az ott élők véleményéről, panaszairól és a lehetséges megoldásokról lapunk szeptember 30-án pénteken megjelenő számában lesz majd olvasható.) ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments