Holnap testületi ülés: ingyenes gyermekjegyet terveznek

zászlók a városházánHolnap, csütörtökön tartja a városi képviselőtestület a soron következő ülését a városházán. A tanácskozás hosszúnak ígérkezik, hiszen a kiküldött meghívó szerint harminc napirendi pontot kell majd megtárgyalni.

A szokásos témákon kívül lesz néhány érdekes előterjesztés is. A grémium elé kerül például egy javaslat, amely szerint a Pannónia Házban lévő gyűjteményeket a Tragor Ignác Múzeum venné át, ez elfogadás esetén szükségessé teszi az intézmény alapító okiratának módosítását is.

Több, közlekedéssel kapcsolatos napirendi pontban is dönteni kell. Így például megvitatják majd a Tátika és Kis utca közötti lezárás megszüntetését, a Dózsa György úton, a korábban a Molnár utcánál megszüntetett zebra visszaállítását, a Vám utcában a Nagymező utcánál a gyalogos átkelő ismételt felfestését is.

Érdekes téma lesz az az előterjesztés, amelyben a helyi buszközlekedésben gyermekjegy bevezetésére tesznek javaslatot. Jelenleg ugyanis az a szabály érvényes, hogy a kicsik hat éves korig felnőtt kíséretében ingyen buszozhatnak, s ha átlépték ezt a korhatárt, akkor az óvoda igazolása alapján tanulóbérletet kell váltaniuk. Mivel azonban többen is jelezték, hogy nem akarnak gyermekükkel rendszeresen utazni, kérték, hogy vezessék be a kedvezményes gyermekjegyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A határozati javaslatban az áll, hogy a város szeretné a hat életévüket már betöltött, de még óvodás gyermekeknek ingyenessé tenni a buszokon való utazást a városban, egészen az iskola megkezdéséig.

Erről is holnap, csütörtökön dönt a képviselőtestület. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments