Nagymarosról és Szobról indulnak majd a zarándokok

palos-70-zarandoklat-700Ismét zarándoklatot szervez a Mária Út Egyesület Márianosztára. A rendezvény fővédnökei Erdő Péter bíboros, prímás érsek és Beer Miklós váci megyéspüspök. A Budapest – Márianosztra útvonal 9 különböző szakaszából lehet választani szándéknak, kedvnek, erőnlétnek megfelelően.

Váchoz legközelebb Nagymaroson lehet csatlakozni a Pálos 70 címet viselő kezdeményezéshez. A Kaszap 20 – Jezsuita Zarándoklat október 8-án szombaton indul 18 órakor Nagymarosról, a templomtól, és egészen Márianosztráig, a Magyarok Nagyasszonya Bazilikáig tart. A táv 18,9 kilométer.

Ennél rövidebb lesz a Magyarok Nagyasszonya zarándoklat, amely másnap, október 9-én vasárnap reggel 8:15-kor indul Szobról, a vasútállomástól Márianosztrára. Ennek távja 7,2 kilométer, s a csoportot szakavatott vezető kíséri végig.

Ahogy Botond atya írta: „A zarándoklat célja elsősorban az Istennel való kapcsolat elmélyítése, bűneinktől való megszabadulás, a megerősödés katolikus hitünkben és a hétköznapi életünk terheinek hordozásában. A teljesítménytúra független minden vallási, illetve világnézeti szemponttól. Teljesítményről van szó, amit a túrázó egy újabb lehetőségen keresztül tud megvalósítani a természet, a sport iránti szeretet, illetve más szempontok alapján. A két út megfér egymás mellett, de össze nem keverhető. Mindenki maga dönti el, hogy milyen belső indíttatásból vesz részt rajta.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

„Szeretettel várunk mindenkit a Pálos 70-re, aki zarándokolni, teljesítménytúrázni vagy egyszerűen
kirándulni szeretne egy jót!” – írják a szervezők. További részleteket a kiírásban lehet elolvasni. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments