Paralimpia: a váci Kálmán Krisztina a hatodik helyen végzett

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 18. Kálmán Krisztina a súlylökés F32 kategória döntõjében a riói paralimpián az Olimpiai Stadionban 2016. szeptember 17-én. A magyar versenyzõ a hatodik helyen végzett. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdKálmán Krisztina, a Váci Reménység atlétája a hatodik helyen végzett az F32-es sérültségi kategória súlylökő döntőjében a paralimpia szombati versenynapján, s ezzel a magyarok befejezték szereplésüket Rio de Janeiróban.

Az autóbalesete után kerekesszékbe kényszerült 29 éves váci sportoló 2,14 métert ért el az Olimpiai Stadionban rendezett fináléban, s ezzel egy riválisát sikerült megelőznie. A paralimpián a számot a tunéziai Maroua Brahmi nyerte 5,76 méterrel.

A látássérült kerékpáros, Butu Arnold Csaba nem állt rajthoz az országúti mezőnyversenyben, mert pilótája, Garamszegi László megbetegedett, így a duó nem tudta vállalni a szereplést – írja az MTI.

A magyarok egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel zárják a paralimpiát, amelynek záróünnepségét vasárnap este – magyar idő szerint hétfőn hajnali egy órától – rendezik. (fotó: MTI) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments