Szarvasbőgést hallgathatsz a kisvasúton – ne vigyél mobilt

szarvasboges-700Igazi kalandot ígér a Kemencei Erdei Múzeumvasút azoknak a túrázóknak, akik jelentkeznek a szombat esti programra. Azt kérik tőlük, hogy mivel a vasútvonal nagy részén nincs térerő, a jármű sötétben közlekedik, mellőzzék a mobiltelefonok és táblagépek használatát, mert zavarja az éjszakai erdő nyugalmát, élővilágát, illetve akadályozza a vonatszemélyzet munkáját.

A túra résztvevői garantáltan érdekes élménnyel gazdagodnak, hiszen szakavatott vezetéssel a legjobb helyekről hallgathatják a szarvasok bőgését.

A program során a résztvevők különvonattal Feketevölgyig utaznak, majd besétálnak a Fekete-kútig, ahol a Kemencei Erdészet erdésze mesél a szarvasok nászáról. Visszafelé a vonaton ülve, némán gurulva, meg-megállva hallgatózhatnak, hogy saját füllel hallja mindenki az őszi erdők legjellegzetesebb hangját: a szarvasbikák vágyakozó bőgését.

S hogy stilszerűek legyenek a szervezők: érkezéskor: zsíroskenyér és büfé várja a látogatókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A találkozás helye a Kemencei Erdei Múzeumvasút (Kemence, Csarnavölgyi út 45.) végállomása. Ide 20 órától már várják az érdeklődőket, akiktől azt kérik, hogy ne az utolsó pillanatban essenek be, hanem legalább fél órával az indulás előtt már legyenek a helyszínen. A szerelvény egyébként 21 órakor indul útjára.

A vonatokat legalább 10 fő részvételével indítják, ezért kérik, hogy a részvételi szándékot előzetesen jelezzék a szervezők felé szeptember 24-én szombaton 12 óráig. Bővebb információ, helyfoglalás napközben: Demeter Ferencné, +36-20/586-5242.

Részvételi díj, mely tartalmazza a menettérti jegyet, a szakvezetés díját és a zsíroskenyeret: teljes árú 1500 Ft/fő, kedvezményes 1350 Ft/fő. Egy szerelvény befogadóképessége 30 fő, de nagy érdeklődés esetén további különvonatok indítására kerülhet sor. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments