Aradi vértanúk: egy soha el nem múló gyász

aradi-vertanukra-emlekeztek-700VÁCI NAPLÓ/ a város ♥ Az aradi vértanúkra emlékeztek városunkban csütörtökön délután a Rózsakertben lévő emlékhelyen. A parkot az ünnepségre megtöltötték a váci iskolák diákjai és az intézmények képviselői, de sok civil polgár is eljött, hogy tiszteletet adjon a magyar szabadságért halt hősöknek.

Ebben az esztendőben az Árpád fejedelem Általános Iskola diákja által összeállított és előadott emlékműsort láthattuk, hallhattuk. A diákok mély átéléssel, világos mondanivalóval foglalták össze az Aradon történteket.

Az ünnepi beszédet Magyari József, az Árpád iskola igazgatója mondta. Kiemelte az 1848-as szabadságharc erkölcsi üzenetét, azt, hogy egy nemzet vívott a végén már reménytelen harcot az elnyomás ellen, s ebben a küzdelemben voltak, akik készek voltak az életüket adni. Az aradi vértanúk sorsának az egyik üzenete éppen az, hogy soha ne tűrjük a megaláztatásokat, mindenki a maga életében is tud tenni azért, hogy holnap jobb legyen az ország sorsa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit


Ezt követően került sor a kőoszlopokon elhelyezett reliefek megkoszorúzására. Minden kivégzett magyar katonatiszt emlékhelye előtt a Váci Huszár- és Nemzetőr Bandérium tagjai adtak díszőrséget. A végén a közös emlékhely előtt tisztelegtek a város, a pártok, az intézmények és az iskolák vezetői, képviselői. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

s

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments