Ma Svájc ellen focizunk: megint csalódunk?

svajci-fociszurkolok-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A magyar labdarúgó-válogatottra a Feröer-szigetek elleni, idegenbeli 0–0-s döntetlen után októberben két világbajnoki selejtező vár. Nemzeti csapatunk ma, pénteken Svájcot fogadja, míg hétfőn Lettországban lép pályára – mindezt úgy, hogy az együttes előtte két hétig együtt készült, így a magyar élvonalbeli bajnokság három hetes szünetet tart.

Lapunk állandó szakértője, a Vácott élő kiváló sportvezető, László Attila abszolút érthetetlennek tartja ezt.

– Sehol a világon nincs olyan, hogy a válogatott felkészülés miatt a nemzeti bajnokság három hétig szünetel, ezt teljesen megdöbbentőnek gondolom és nem is értem – kezdte az 1994-es NB I-es váci bajnokcsapat és a magyar válogatott egykori technikai igazgatója. – A szövetségnek nem lenne szabad engednie ezt, mivel ezzel árt a magyar futballnak, ráadásul nemcsak az első-, hanem a másodosztályú bajnokik is szünetelnek két hétig – pedig abban a ligában nincs is válogatott játékos! Mindenesetre sok futballban dolgozó szakember velem együtt meg van ütközve; ha az MLSZ-ben vezető beosztásban lennék, ezt azonnal megszüntetném!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

László Attila szerint a pénteki, Svájc elleni mérkőzés az egyik legfontosabb a sorozatban és a szakember a két mérkőzésre minimum négy ponttal számol.

– Sajnos a Feröer-szigetek elleni találkozót nem sikerült megnyerni, pedig úgy gondolom, azt a meccset bármi áron hozni kellett volna. Bár Svájchoz szép emlékek kötnek – sokat jártam Zürichben a sorsolásokon, amikor a Váccal a nemzetközi kupákban szerepeltünk –, ellenük most hazai pályán csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény, már csak azért is, mert közvetlen riválissal találkozunk és az ellene (illetve majd a portugálok ellen) szerzett pontok duplán számítanak. A svájciak nagyon erősek, keretük rendkívül értékes, azonban számunkra előny lehet, hogy három kulcsjátékosuk sérülés miatt nem játszik.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de bízom a csapatunkban és a sikerben. Ha győzni tudnánk, utána Lettországban is minimum egy pontot kell szereznünk, tehát a két találkozón legalább négy ponttal kalkulálok. Azonban a játékosoktól is több kell, sokat várok Nikolicstól és Kleinheisler Lászlótól, remélem, ők is tudják, hogy jobb futballra lesz szükség, mivel ha úgy játszunk, mint a feröeriek ellen, akkor biztosan problémáink lesznek – mutatott rá László Attila. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments