ÁSZ-vizsgálat: a váci telephelynek nem volt engedélye

allami-szamvevoszek-tabla-a-falon-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Elvégezte az Állami Számvevőszék a sződligeti Viktor Speciális Otthon 2011–2014 közötti időszakra kiterjedő pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az irányító szervek feladatellátása összességében nem volt szabályszerű – áll a szervezet közleményében a szigorú ítélet.

Szociális intézményeknél végez ellenőrzéseket az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ megállapításaival és javaslataival elősegíti az intézmények pénzügyi és vagyongazdálkodásának javulását, amellyel hozzájárulhat az intézményekben ellátottak magasabb életszínvonalának biztosításához.

A Viktor Speciális Otthon sződligeti székhelyén 110 férőhelyen értelmi fogyatékkal élő személyek ellátását biztosította, majd 2013. október 14-től a leányfalui Panoráma Otthon és Duna Otthon gondozottainak átvétele miatt új váci telephellyel bővült, ahol 60 férőhelyen időskorúak, pszichiátriai betegek, fogyatékkal élők ellátásáról gondoskodott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Az irányító szervi hatásköröket 2011. december 31-ig Pest Megye Önkormányzata, 2012. december 31-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2013. január 1-jétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) gyakorolta. A középirányító szervi feladatokat 2012. január 1-jétől a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ, 2013. április 1-jétől a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) látja el.

Az intézmény alapító okiratának a 2013 októbertől működő új váci telephely miatt indokolt módosítása 2014 végéig nem történt meg, valamint összhangja az SZMSZ-szel 2013–2014 között nem volt biztosított. Az intézményt érintő szervezeti, szerkezeti átalakítás végrehajtása nem volt szabályszerű, az új váci telephely 2014 végéig nem rendelkezett a szabályszerű működéshez szükséges alapító okirattal, törzskönyvi bejegyzéssel és működési engedéllyel, illetve nem szerepelt a szolgáltatói nyilvántartásban – állapította meg az ÁSZ jelentése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Az ÁSZ az emberi erőforrások miniszterének kettő, az SZGYF-nek, mint középirányító szervnek öt, az SZGYF-nek, mint a gazdálkodási feladatokat ellátó szervezetnek nyolc, az intézmény vezetőjének tizennégy javaslatot fogalmazott meg, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük – áll a közleményben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments