Ónos eső, hószállingózás, ködös idő várható karácsonyra

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Szombaton a reggeli órákban a városban nem is annyira, de a külső területeken csúszósak az utak. Vác térségében csúszik az útburkolat a 2-es számú főúton és az M2-es autóúton egyaránt. Kisoroszi, Nagymaros és Verőce útjai nehezen járhatók – jelentette tegnap késő este a rendőrség hivatalos honlapja.

Most biztosan nem lesz fehér karácsonyunk. Az Időkép szerint szombaton ugyanis túlnyomóan borult, szürke, fagyos idő lesz a jellemző, több helyen hószállingózással, ónos szitálással. Az esti órákban egy hidegfront északnyugatra ónos esőt, északkeletre kisebb havazást hoz. Este néhol megélénkül a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet -4 és +1 fok között alakul. Frontmentes, hideg idő.

Karácsony első napján erősen felhős lesz az ég, több helyen várható kisebb eső, keleten, északkeleten hó, ónos eső, havas eső is kialakulhat. Egyre többfelé feltámad a nyugatias szél. Enyhül az idő, délután már 0, +7 fok valószínű.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Karácsony második napján felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. A nyugati, északnyugati szél főként a középső tájakon lehet élénk. Hajnalban -2, +4, délután 4-11 fokot mérhetünk majd.

Kedden egy újabb hidegfront érkezik erős, helyenként viharos széllel, elszórtan egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat majd. Szerdán ismét előfordulhatnak záporok, hózáporok, szeles marad az idő. Újra csökken a hőmérséklet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments