Kritikával indította az új évet Bóth János

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Az év eleji első sajtótájékoztatóján ismét kritikát fogalmazott meg Bóth János, a váci MSZP elnöke a városvezetéssel kapcsolatban. Az év végén a város pénzügyi helyzetéről tartott tájékoztatót Fördős Attila polgármester, melyben arról beszélt, hogy sikeres évet zárt az önkormányzat. Ezzel nem ért egyet a baloldali politikus.

Bóth János szerint az ÖNHIKI ismét későn érkezett meg a város számlájára és a 306 millió helyett, csak 150 milliót kapott a város.

– Bevételi oldalon az adó feltöltés talán 250 millió forint is volt, így az iparűzési adó 97 százalékos teljesítési sikert jelent. Ha a többi nem teljesülő helyi adó elemet is figyelembe vesszük, akkor ez a sikertényező legfeljebb 96 százalékot tesz ki, tehát majdnem 120 milliós itt a bevételi hiány – mondta. Hozzátette: döntően sportberuházásokra a kormány engedélyezett egy 10 éves futamidejű, 325 milliós hitelfelvételt, de ettől a város nem fog felvirágozni szerinte.

Örömét fejezte ki – a testületi ülésen oly sok vitát kiváltott – mobilgát projekttel kapcsolatban, bár úgy látja, hogy 2,2 milliárd forint a fejlesztés felére lesz csupán elegendő.

– Fontos bevételi forrást jelentene a városfejlesztésnek az ingatlan eladás, mely tervszámot év közben már több mint egy negyedével csökkentették, de ennek a csökkentett tervszámnak a 25 százaléka sem teljesült. A korábban már említett helyi adóbevétel kiesését is figyelembe véve több mint 400 milliós a bevétel kiesés. Így nagy vonalakban a bevétel kiesésekből és a ki nem fizetett számlákból fél milliárdos pénzügyi feszültség körvonalazódik, ami minden, csak nem egyensúlyban lévő költségvetés – mondta.

Végül pedig ígéretet tett rá, hogy a továbbiakban is folytatja a városvezetés intézkedéseinek bírálatát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments