Szmogriadó: már büntetnek a rendőrök Vácon

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Mint arról beszámoltunk, Fördős Attila polgármester január 23-án, hétfőn a szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el, amely azóta is életben van. Az intézkedés része az autók forgalmának korlátozása is, másnapra már az áthaladó forgalmat is kitiltották a városból.

Azok ellen, akik a tiltás ellenére mégis használják a nem megfelelő besorolású autóikat, a rendőrség lép fel. Információink szerint Vácon több esetben is intézkedett a hatóság.

Kedden még csak figyelmeztették az autóvezetőket, de szerdától már büntetnek is. Úgy tudjuk, hogy sokan nem vették figyelembe a tiltást, így akadt munkájuk a rendőrség embereinek.

Mint megírtuk, a város közigazgatási határán belül – kivéve az M2 gyorsforgalmi úton – tilos azon gépjárművek közlekedése, amelyek forgalmi engedélyében a következő környezetvédelmi osztályt jelölő kódok szerepelnek: 0; 1; 2; 3, valamint azon gépjárművek közlekedése, amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Továbbá elrendelték az átmenő forgalom kitiltását a város közigazgatási területéről az M2 elterelő autóút igénybevételével.

Ezen intézkedés a riadó fennállása alatt minden nap 6-tól 22 óráig tart.

Tilos a porképződéssel járó tevékenységek (építkezési munkálatok, építési anyagok szállítása, stb.) végzése, ahogy az avar és kerti hulladékok égetése is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments