Születésnapi ajándékot kaptak a kormánytól az autósok

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Ha eddig nem tudta, mikor jár le a jogosítványa, a jövőben könnyebb dolga lesz: a születésnapján. Már csak az évet kell megjegyeznie – arra viszonyt érdemes nagyon odafigyelnie.

Egy új jogszabálynak köszönhetően a meghosszabbított jogosítvány a jövőben nem az eddig megszokott öt vagy tízéves orvosi alkalmassági engedély időpontjáig, hanem a jogosítvány tulajdonosának az azt megelőző legutolsó születésnapjáig lesz érvényes.

Az Infórádió információi szerint szélsőséges esetben ez akár 11 hónappal is megrövidítheti az öt, vagy tízéves időszakot. Ennek ellenére a jogosítvány meghosszabbításának költsége nem változik. Az indoklás szerint ugyanis az orvosi alkalmassági engedély érvényessége nem haladhatja meg az öt vagy tíz évet, így nem az azt követő, hanem az azt megelőző születésnap lesz a lejárati dátum.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A rendszer előnye a szakértők szerint, hogy a születési dátumát mindenki meg tudja jegyezni, így a jogosítvány érvényességi idejét is.

Hátránya viszont, hogy tudjuk, mivel töltjük majd a születésnapunkat öt vagy éppen tíz év múlva.
Ha ugyanis néhány nappal vagy héttel előbb hosszabbíttatnánk meg az okmányt, akkor a jelenlegi szabályozás szerint ismét elbukhatunk majdnem egy egész évet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments