Január 31-ig érvényes a matrica, bármikor vetted

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Többen is panaszkodnak a közösségi oldalakon, hogy megbüntették őket 15 ezer forintra, mert bár volt megyei matricájuk, csakhogy már nem volt érvényes. Ugyanis az már január 31-gyel lejárt.

A többség azt kifogásolta, hogy év közben vette a tikettet, és úgy gondolta, hogy akkor egy évig, azaz 365 napig jó. Ez azonban nem így van.

„Kedves autós társak, aki az M2-n közlekedik, vessen egy pillantást az éves ‚pályamatricájára’! Mi ma kaptunk 2 db 15.000-es csekket, pedig éves matricánk van, amit szeptemberben vásároltunk! Csakhogy az éves matrica nem ám 365 napra szól, hanem minden esetben az aktuális év január 31-ig!!!! Sajnos ezt sehol nem reklámozzák, az autósok zöme, aki év közben vesz matricát, az meg benyalja! Szégyen-gyalázat, hogy a csapból is az folyik, hogy vegyél gyógyszert, vegyél fel hitelt és a fontos információ meg el van hallgatva! DEEE MIIIÉÉÉÉÉÉRT?????!!!!” – írta ingerülten egy póruljárt autós a közösségi oldalon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A válasz nagyon egyszerű: el kell olvasni a tájékoztatást az internetes oldalon, ha már az ember megyei matricát vesz. Amióta ez a konstrukció létezik, egyfolytában azt szajkózzák az illetékesek – lapunkban is írtunk róla -, hogy a megyei matricák a vásárlás évét követő esztendő január 31. napjáig érvényes.

„A megyei matrica egy megye gyorsforgalmi úthálózatára ad jogosultságot, viszont egy gépjárműre több megyei éves matrica is vásárolható. Érvényessége a tárgyév első napjától kezdődik és az azt követő év január 31. napjának 24. órájáig tart. Az érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén az érvényesség kezdete a vásárlás időpontja” – írja az utdij.hu.

Tehát aki január 31. után is használta a gyorsforgalmi utakat, abban a hitben, hogy fizetett, az valószínűleg hamarosan bírságról kap értesítést! Ezért persze lehet háborogni, de ha az autósok többsége tudja, mit vett, akkor valószínűleg nem a tájékoztatással van a baj. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments