Teológiai előadásokkal emlékeznek reformációra Vácon is

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Ebben az évben 500. évfordulóját ünnepli a reformáció. Ennek alkalmából ország- és világszerte megemlékeznek arról, hogy 1517. október 31-én Luther Márton (Martin Luther) kitűzte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, mely reformok sorozatát eredményezte az élet minden területén.

Vácon is több esemény emlékezik meg a jeles évfordulóról. A Credo-Házban február 8-tól november 8-ig teológiai sorozat keretében előadásokra várják az érdeklődőket.

Az első, nyitó előadást Detre János evangélikus lelkész tartja A németországi reformáció kezdete címmel. Egy hónap múlva, március 8-án már dr. Borsi Attila református lelkipásztor a helvét reformációról beszél majd. A sort április 5-én Meláth Attila baptista lelkész folytatja, A reformáció harmadik ága című előadásával. Dr. Turay Alfréd katolikus pap, emeritus professzor előadására május 3-án kerül sor. Ő az egyház egységéről és egyetlenségéről értekezik majd a II. Vatikáni Zsinat szerint. A nyári szünet előtt, június 7-én ismét Detre János tart előadást a magyar reformáció evangélikus vonatkozásairól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

A teológiai sorozat szeptember 6-án folytatódik dr. Borsi Attila előadásával, majd október 4-én dr. Tomka Ferenc katolikus lelkipásztor, november 8-án pedig Meláth Attila beszél majd a reformációról.
Az előadások mindig szerda esténként este hat órakor kezdődnek a Credo-házban (Vác, Kossuth tér 4.)

További információ: Sátori Lászlóné 06-20/974-2458.

Martin Luther fellépése átalakította Európa korabeli vallási térképét, megújította a hit világát. A reformátor gondolkodása azonban messze túlnyúlik a teológia határain. Luther és a későbbi reformátorok, illetve a reformáció hatása a politika, a gazdaság, a zene, a jogtudomány, az anyanyelv és a modern természettudomány kibontakozása, illetve átalakulása terén is tetten érhető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments