Rákosi elvtárs reggelizik, a jegy meg féláron van, ha…

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Fehérvári Fruzsina) ♥ Itt a tavasz, új energiákkal, jó idővel, pezsdítő színházi programokkal. A téli szürkeség után igazi felfrissülést adhat március 8-án 19 órakor a Szabadság FM – Kapcsoljuk az ötvenes éveket című humoros, zenés előadás, mely egy színházi előadás és a stand-up műfajának tökéletes ötvözete.

A nevettetésről az elsősorban a Dumaszínházból ismert, ám színészként is már számos alkalommal bizonyított humorista, Janklovics Péter gondoskodik.

„Jóóóóó reggelt, Szabadság! A proletáröntudat hajnalával kísért fényes jó reggelt a dolgozó népnek! Jelentem, Rákosi elvtárs felkelt, keljünk fel hát mi is! Jelentem, Rákosi elvtárs mosakodik, mosakodjunk hát mi is! Jelentem, Rákosi elvtárs reggelizik…addig hallgassunk egy kis zenét!” – kezdi első bejelentkezését a rádiós műsorvezető Janklovics elvtárs a Szabadság FM-ben, egy képzeletbeli rádióállomásnál az ötvenes évek Magyarországán. Politika, foci, divat, gasztro, kultúra, minden olyan téma szóba kerül, ami az ötvenes évek, és a ma emberét érdekelheti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az előadásban felcsendülnek a korszak híres slágerei, amelyeket a Belmondo zenekar frontembere, Czutor Zoltán hangszerelt újra Kovács Adrián segítségével.

Az 56-os emlékév kapcsán létrehozott színházi, stand-up est különlegessége, hogy feloldja azt a szigorú patetikusságot, amely a történelmi visszaemlékezéseket jellemzi és vidámabb hangvételben, lendületesebben, színesebben mutassa be az ötvenes évek magyar életérzését, egy korszakot, melyben minden nehézsége ellenére az emberek ugyanúgy megélték az életet, szerettek, nevettek, és vágytak a szabadságra.

Abban a korszakban, amikor a viccel nem lehetett viccelni, határozottan nehéz helyzetben van Janklovics, a humoros műsorvezető, ám neki mégis minden reggel a legfőbb küldetése, hogy feszegesse a „Ne mondd, ahogy akarod, de értsd, ahogy akarom!”- direktíva által szabott határokat. Szerkesztőnője (Pallagi Melitta) hiába figyelmezteti, Janklovics mindig elmegy a falig, ahol aztán nagyot koppan. A történelem viszont lassan átveszi az irányítást a műsorok felett és úgy tűnik, végre eljön a nap, amikor Janklovicsnak már nem kell a sorok közé rejtenie a véleményét…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Március 8-án 19 órakor hangoljanak önök is a Szabadság FM-re! Annál is inkább, mert a Váci Dunakanyar Színházban a nőnap idén nemcsak a hölgyeknek, hanem az uraknak is meglepetést tartogat. Mindazok, akik maguknak és kísérőjüknek jegyet váltanak az előadásra, a jegyek árából 50 százalék kedvezményt kapnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments