Zsetont kapsz a Tescoban, azzal szavazhatsz!

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: április 4-ig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében.

A váci Tesco áruházban három projektet is támogathatnak a vásárlók. Az Ágacska Alapítvány
„Kutyafuttában!” – örökbefogadott gyerekek kutyás sportnapjának szervezésére, az Önkéntes Településfejlesztő Közösség Egyesület a Naszály völgyi interaktív játszóparkra, míg a Szent Erzsébet Szeretetotthon Alapítvány a Tölgyes Foci Kupa megszervezésére adott be pályázatot.

Országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók, ebből Pest megyében 26 helyi programra lehet szavazni. A támogatást a körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetek nyerik el. A nyertesek programjának megvalósítását egyenként 400.000 Ft-tal segíti a Tesco.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Az „Ön választ, mi segítünk” programra 2017. február 3-áig beérkező összesen 569 jelentkezést az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el az elmúlt hetekben. A szakemberek a formai ellenőrzés után a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat.

A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: március 8. és április 4. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

Pest megyében 26 pályázó jutott tovább a második fordulóba. A megyei áruházakban leadott szavazatokkal a vásárlók többek között pályaválasztási tanácsadás, örökbefogadott gyermekek integrációját segítő, fogyatékkal élőknek szervezett sportversenyek, családi rendezvények, játszóterek és közösségi terek kialakítását célul tűző programok megvalósulását támogathatják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után ezúttal is körzetenként egy – országosan összesen 61 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400.000 forint összegű támogatást. A nyertes pályázatokat a Tesco az április 17-i héten hirdeti ki.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments