Napkollektorok melegítik a vizet a kórházban

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Több fejlesztés is megvalósult az elmúlt időszakban 106 millió forint értékben kormányzati segítséggel a Jávorszky Ödön Kórházban. A szerdán átadott napkollektorok már napok óta üzemelnek és a napsütés hatására jelentős energiamegtakarítást eredményeztek – jelentették be.

A kis házi ünnepségen ott volt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára is, aki a központi sterilizáló műszerfejlesztése, valamint a légtechnikai és energetikai korszerűsítés lezárása kapcsán emlékeztetett arra: a múlt év végén a kormány úgy döntött, hogy 15 milliárd forintot ad országosan kórházi fejlesztésekre, hogy az intézmények működési költségei csökkenjenek.

Az államtitkár közölte: a váci kórház esetében három pályázat nyert, összesen 106 millió forint értékben. Ráadásul a mostani fejlesztés után új indul, mert a kormány pár hete úgy döntött, hogy 200 millió forintot ad a kórháznak orvosi műszerek vásárlására, és ezeket még az idén beszerzik, kifizetik – mondta.
Rétvári Bence megjegyezte: emellett 399 millió forintot adnak a járóbeteg-ellátás fejlesztésére, ami Vácon és környékén mintegy 70 ezer embert érint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Sámoly György, a kórház főigazgatója arról beszélt, hogy nagy feladat volt időben végrehajtani a projekteket, amelyek a gazdasági hatékonyság növelését is célozták. Amint ez a fejlesztés befejeződik, más forrásokhoz is jutnak – fűzte hozzá.

A megvalósított projektek maximálisan illeszkednek az intézmény fejlesztési, egészségfejlesztési koncepciójához, amelynek célja a gazdaságos működés hatékonyságának növelése, kiemelt figyelemmel a környezetvédelmi előírásokra. A mostani beruházás folytatásaként hamarosan áramtermelő napelemeket is felszerelnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments