Kevesebb szabálytalanság volt az idei Forma 1-en

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az elmúlt évhez képest idén harmadannyi szabálytalanságot találtak a NAV munkatársai a Forma 1 Magyar Nagydíjra kitelepült vállalkozásoknál.

Idén a Magyar Nagydíj egybeesett a FINA világbajnoksággal, így a megszokottnál jóval több turistára, nagyobb forgalomra lehetett számítani. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) még a verseny előtt, az Adótraffipaxon tájékoztatta a versenyhez kapcsolódó szolgáltatókat, vállalkozásokat a várható ellenőrzésekről.

A vizsgálatoknál az adóellenőrök a bizonylatolást, a munkavállalók szabályszerű bejelentését, az online pénztárgépek használatát ellenőrizték. A pénzügyőrök a jövedéki és a jogvédett termékek forgalmazására fordítottak figyelmet.

A tapasztalatok szerint évről-évre kevesebb adóelkerülő vállalkozás települ ki a futam idején, amiben vélhetően szerepet játszik a korábbi rendezvények fokozott hatósági kontrollja is. Míg tavaly a kitelepült vállalkozások ellenőrzésében 68 százalék volt a jogsértések aránya, idén ez az arány 23 százalékra visszaesett. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments