Január 2-án nyit a mélygarázs, 200 forint egy óra

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Egy évtizede húzódó probléma megoldását jelentheti a hamarosan megnyíló mélygarázs. A szükséges javítások után ezekben a napokban már az üzemeltetést készítik elő a szakemberek – olvasható a városháza közleményében. 

Az üresen álló mélygarázs az elmúlt évek alatt állagmegőrzésen, karbantartáson nem esett át, több helyen a víz is beszivárgott. Ezeket a hibákat kijavíttatta az önkormányzat az állami támogatásból a vásárlás után megmaradt összegből.

A tervek szerint a háromszintes, 297 férőhelyes parkoló köszönőházát, azaz gyalogos bejáratát és a felszínről érkező autósok biztonságát több mint 30 kamera és 24 órás felügyelet biztosítja majd. A lifttel is megközelíthető különböző szinteken vizesblokkokat alakítottak ki, illetve mozgássérültek számára is mosdókat építettek.

A felszín alatti gépkocsitároló 2018. január 2-án nyílik. Az éjjel-nappal használható parkoló 200 Ft/óra díjért vehető igénybe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A tervek szerint a mélygarázs megnyitásával egy időben két zónában térítéskötelessé válik a térfelszíni parkolás. A zónák behatárolását, a díjszabás kialakítását és az automaták üzembe helyezését az üzemeltető megkezdte.

A Váci Városfejlesztő Kft célja, hogy a mélygarázs a kényelmes és biztonságos parkolási lehetőség mellett tehermentesítse Vác belvárosát, ezáltal csökkenjen a zajterhelés és a belvárosban élők körülményei is javuljanak. Mivel a legforgalmasabb csomópont is jóval könnyebben megközelíthető lesz, így a környező településekről és a külvárosi területről érkező autósok közlekedését is megkönnyítheti  a gépkocsik felszín alatti parkolója. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments