FRISS: Csak február 1-től lesz fizetős a parkolás Vácott

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Jó híreket jelentett be a városházán megtartott idei utolsó sajtótájékoztatóján Fördős Attila polgármester csütörtökön délelőtt. A városvezető egyebek között arról beszélt, hogy szeretnének még több időt adni a polgároknak a felkészülésre, ezért február 1-re halasztják a fizetős parkolás visszaállításának időpontját.

A Reménység Kosdi úti pályáján állami támogatással hamarosan egy sportcentrum építésébe kezdenek, és szó volt arról is, hogy ezt az évet úgy zárja a város, hogy gyakorlatilag minden számlát kifizetnek.

Fördős Attila bejelentette: régi álom valósul meg azzal, hogy az államtól kapott mintegy 774 millió forintos támogatásból a Reménység Egyesület sporttelepén pálya és munkacsarnok épülhet. Ezzel jelentősen fejlődik a város sportélete. Ráadásul a környéken sehol sem lesz ehhez hasonló atlétikai létesítmény, ezért egyfajta centrum szerepet is betölthet majd az építmény, amely egyebek között fedett futócsarnokot is tartalmaz majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A parkolással kapcsolatban elhangzott: bár az eredeti terv az volt, hogy a mélygarázsban január 1-től, a felszínen pedig január 2-től lesz fizetős a kijelölt helyeken a megállás, a szakemberekkel konzultálva a városvezetés végül úgy döntött: még több türelmi időt adnak a felkészülésre az autósoknak, ezért általánosan február 1-től vezetik be a fizetős parkolást.

Fördős Attila a parkolásról:

 

A városi költségvetéssel kapcsolatban a polgármester ugyancsak egy jó hírt jelentett be. Elmondta, hogy a most beérkezett bevételekből – nemrég utalták át a kincstártól a rendkívüli működési támogatás összegét – gyakorlatilag sikerült kifizetni minden számlát. Ugyan elképzelhető, hogy december 31-ig még érkeznek ilyenek, de ezek bizonyosan nem nagy összegűek és jó esély van rá, hogy még az idén rendezi a város ezeket. „A tavalyi évhez képest most sokkal jobb helyzetben vagyunk” – tette hozzá Fördős Attila.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A városvezető megjegyezte: ebben az esztendőben 2 milliárd 740 millió forint aktivált érték gyarapította a város vagyonát – ebből a legnagyobb tétel a mélygarázs – és mintegy 194 millió forinttal nőtt a város vagyona felújítások révén.

A polgármester szóvá tette, többször előfordul, hogy egyes képviselők azt mondják, ők indítottak el valamely beruházást, holott azok szerepeltek a városi tervekben, s a források függvényében valósítják meg őket.

Fördős Attila a képviselőkről:

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments