Képviselői köszönet a váci rendőrnek

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Égő házból mentett ki egy idős hölgyet december 28-án egy váci rendőr – írtuk meg múlt pénteki számunkban. Czutor Emil József főtörzsőrmester, aki baleseti helyszínelőként dolgozik a Váci Rendőrkapitányságon, éppen szolgálatban volt, amikor értesítést kapott, hogy Sződligeten egy házból sűrű füst árad.

Perceken belül a helyszínen volt, s bár vagy húsz-harminc ember már az utcán ácsorogva figyelte a fejleményeket, csak neki volt bátorsága bemenni az épületbe, ahol egy idős, magatehetetlen hölgyet és férjét találta.

Az asszonyt az ölében kihozta a füstös helyiségből majd a férfit is kitámogatta. A közben a helyszínre érkező tűzoltók és mentők is munkához láttak, ennek ellenére sajnos a ház nagy része kiégett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Példás helytállásért szerdán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, ezúttal hangsúlyozottan országgyűlési képviselőként mondott köszönetet a váci rendőrnek a helytállásért, s átadott egy ajándékkosarat Czutor Emil Józsefnek. A Kiskörösről származó, ma már Vácott élő, huszonhat éves fiatal rendőrről Latorovszki Gábor rendőrkapitány elmondta: két hónapja is életet mentett, amikor egy erősen ittas ember a buszállomás közelében elesett és a kezében lévő, a zuhanástól eltört üvegek cserepeitől életveszélyesen megsérült.

A főtörzsőrmester a közeli boltból kihozott elsősegély dobozban talált gézzel azonnal szakszerűen bekötözte, hogy el ne vérezzen és így adta át a nem sokkal később megérkező mentőknek. (képünkön balról jobbra: Latorovszki Gábor, Rétvári Bence, Czutor Emil József és Jámbor Judit őrnagy, a közlekedési alosztály vezetője). ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments