A füst megmutatja, hol szabálytalan a csatornabekötés

Füstgenerátoros csatornavizsgálatokba kezd a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt Vácott. A munkálatok a társaság tájékoztatása szerint július 2-án kezdődnek és előreláthatólag augusztus 31-ig tartanak. E bevált megoldással a szakemberek meg tudják állapítani, hogy hol van a csapadékvíz elvezetés összekötve a szennyvízhálózattal.

Nemrég a váci szennyvíztelepen egy nagy beruházás kezdődött, amelynek révén korszerűsítik a víztisztítást és átláthatóbb, ellenőrizhetőbb lesz a teljes folyamat. Ám ettől függetlenül továbbra is nagy gondot okoz, hogy a sok csapadékkal járó időszakban jelentősen megnő a beérkező, tisztítandó víz mennyisége, ami azt jelzi, hogy sok helyen az esővíz szabálytalanul a szennyvízhálózatba kerül, s ez a cég számára többletkiadásokkal jár.

Központi Gyógyszertár Vác

A füstgenerátoros vizsgálat során a hálózat egy-egy szakaszán viszonylag könnyen felderíthető, hol vannak szabálytalan bekötések és ezek átépítésére fel lehet szólítani az érintetteket. A DMRV egyébként folyamatosan végez füstgenerátoros vizsgálatok az ellátási területéhez tartozó településeken.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A társaság kéri a váciakat, hogy a lakásokban a bűzzárak (szifonok) feltöltött állapotáról, működőképességéről gondoskodjanak, ellenkező esetben a füst behatolhat a zárt terekbe is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments